SELÇUKLU AVRUPA’DAKİ SOYDAŞLARIMIZLA KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KURDU

Konya’nın merkez Selçuklu ilçe belediyesi, tamamına yakını soydaşlarımızdan oluşan Moldova Gagavuz Yeri Kongaz Belediyesi ve Bulgaristan Kırcaali Çernooçene Belediyesi ile kardeş kent protokolü imzaladı.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
SELÇUKLU AVRUPA’DAKİ SOYDAŞLARIMIZLA KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KURDU






Konya’nın merkez Selçuklu ilçe belediyesi, tamamına yakını soydaşlarımızdan oluşan Moldova Gagavuz Yeri Kongaz Belediyesi ve Bulgaristan Kırcaali Çernooçene Belediyesi ile kardeş kent protokolü imzaladı.
Kongaz Belediyesi’nde düzenlenen törende konuşan Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayhan Gürbüzer, yurtdışında yaşayan soydaşlarımızla sürdürülebilir ilişkileri muhafaza edebilmek için yerel yönetimlerin önemini vurguladı. Gürbüzer, “İmzalanan protokol ile geçmişten gelen dostluk bağlarımızın kuvvetlenmesi ve ilişkilerin devamlılığına yönelik yeni çalışmalar hız kazanacak. Bu kapsamda gerçekleştireceğimiz çalışmalarda kardeş belediyelerimiz için kurumsal ve yerel imkanlarımızı nasıl seferber edebileceğimizi karşılıklı müzakere edeceğiz. Üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, iş adamlarımız ve öğrencilerimizle yapacağımız ortak faaliyetlerle iki halk arasındaki bağları daha da güçlendirmeliyiz. Kongaz Belediyesi ile Selçuklu Belediyesi olarak sürekli iletişim halinde olup, ilişkilerimizi canlı tutmalıyız. İmzaladığımız protokol hepimize hayırlı olsun” dedi.
Kongaz Belediye Başkanı Constantin Telpiz ise, Selçuklu Belediyesi ile imzaladıkları kardeş kent protokolünden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu protokolün iki kardeş halk arsındaki ilişkilerde bir mihenk taşı olduğunu ve ilerleyen dönemlerde Selçuklu Belediyesi ile özellikle eğitim, spor, ekonomi ve kültürel alanlarda çok sayıda işbirliği yapmak istediklerini belirtti.
Öte yandan nüfusunun tamamı Türk olan Bulgaristan Kırcaali Çernooçene (Karagözler) Belediyesi ile de kardeş kent protokolü imzalandı. İmzalanan protokolle iki halk arasındaki tarihe dayalı kardeşlik ve dostluk ilişkilerini geliştirebilmek adına önemli bir adım atıldığını belirten Başkan Yardımcısı Gürbüzer, “Tespit edilen öncelikli alanlar için kurumsal imkânlar doğrultusunda çalışmalar başlatılacaktır” dedi. Çernoçene Belediye başkanı Aydın Arif Osman ise, “Bölgemizde yaşayan halk, geçmişte Konya ve Karaman bölgesinden bu topraklara göç etmiştir. Selçuklu Belediyesi ile yapacağımız ortak faaliyetlerle iki halk arasındaki bağlar daha da güçlendirilecektir, bu protokolün her iki belediye için de hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.