SGK İL MÜDÜRÜ UZUN, UYARDI

Gaziantep Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Uzun, son zamanlarda ücreti SGK tarafından ödendiği söylenerek satılmaya çalışılan sağlık ürünleri konusunda uyardı.

10 Ekim 2013 Perşembe 00:00
SGK İL MÜDÜRÜ UZUN, UYARDI






Gaziantep Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Uzun, son zamanlarda ücreti SGK tarafından ödendiği söylenerek satılmaya çalışılan sağlık ürünleri konusunda uyardı.
Mehmet Uzun, vatandaşların doğru bilgi almadan, kötü niyetli insanların tuzağına düşmemesi için uyarılarda bulunarak, “Son zamanlarda bize de o şekilde ihbarlar şikayetler geliyor. Vatandaşlarımız doğru bilgiyi almadan, bu şekilde kötü niyetli insanlar tarafından sürekli kandırılıyor. Sahte müfettiş, sahte denetmen, gibi piyasada duyuyoruz. Oradan belli bir para karşılığı denetimden vazgeçiyor. Bu bilinen bir yöntem. Aynı bunun gibi sağlıkta da öyle bir şey başladı. Bazı insanlar ‘sağlık cihazları bazı hastalıklara iyi geliyor’ diye tıbbi ürünlerin ücretini SGK karşılıyor diye vatandaşlarımıza yanlış bilgi veriyorlar. Neticede vatandaşlarımızdan o parayı alıyorlar” ifadelerini kullandı.
Aslında satılan bu sağlık ürünlerinin ücretlerinin SGK tarafından karşılanmadığının altını çizen Uzun, “Aslında sattıkları o sağlık ürünlerinin ücretini SGK karşılamıyor. Buradan benim vatandaşlarıma duyurum kesinlikle itibar etmesinler” dedi.
“SGK ancak doktor tarafından imzalanan belgeleri ve bizim mevzuata uygun sağlık ürünlerinin, sağlık cihazlarının bedelini karşılıyor” diyen Uzun, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Bazılarının tamamını bazılarının bir kısmını biz karşılıyoruz. Bu şekilde bir olayla karşılaştığında vatandaşlarımız bize ihbar etsinler bunlara aldanmasınlar. Öyle bir uygulamamız yok. Bu tamamen kötü niyetli insanların vatandaşlarımızı istismar etmesi kandırmasıdır.”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.