SICAK YUVADA GÜVENLİ GELECEK

Çankaya Belediyesi’nin kadınların çalışma yaşamına katılımlarını sağlamak amacıyla oluşturduğu gündüz bakımevleri, geçtiğimiz ay başladıkları yeni eğitim öğretim döneminde yine sıcak bir yuvada güvenli yarınların temelini atıyor.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
SICAK YUVADA GÜVENLİ GELECEK






Çankaya Belediyesi’nin kadınların çalışma yaşamına katılımlarını sağlamak amacıyla oluşturduğu gündüz bakımevleri, geçtiğimiz ay başladıkları yeni eğitim öğretim döneminde yine sıcak bir yuvada güvenli yarınların temelini atıyor.
3-6 yaş arası çocukların okul öncesi eğitim öğretim hayatının ilk adımlarını attıkları Çankaya Belediyesi Gündüz Bakımevleri yanında 7-14 yaş arası çocuklar için de 3 Etüt Merkezi’nde uzmanlar ve eğitimciler eşliğinde okula yardımcı eğitim desteği veriliyor.
TANIK: “HAYATIN ÖZNESİ ANNELER İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Kadınların ve çocukların çağdaş bir geleceğin teminatı olduğunu her fırsatta yineleyen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Yeni Toplumcu Belediyecilik adı altına hayata geçirdikleri hizmetlerin toplumun tüm kesimlerini kapsayacak büyüklükte olmasına özen gösterdiklerini söyledi. Kadınların çalışarak ekonomik ve sosyal kazanımlar elde etmesinin çocuklarının eğitimi ve gelişiminde de katkısının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Bülent Tanık, “İlkini Eylül ayında temelini attığımız ikincisinin temelini de önümüzdeki hafta içerisinde atacağımız çocuk merkezlerimizin sayısını çoğaltarak sosyal sorumluluklarımızı yerine getirme çabası gösteriyoruz. Ebeveynlerin Çankaya Belediyesi’ne duyduğu güven ve her dönem artan talep yeni merkezlere ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Yerel yönetimler halk için, halkın yaşamını kolaylaştırmak için, hayatın öznesi anneleri mutlu etmek ve geliştirmek için dolayısıyla ruhsal ve fiziksel olarak sağlıklı nesillerin yetişmesi için var olmak zorundadırlar” dedi.
1200 ÇOCUK YARARLANIYOR
Yeni eğitim öğretim dönemine 1005 çocukla gündüz bakımevi ve 195 çocukla etüt hizmeti veren Belediye, 260 uzman ve eğitimli personelle gelecek neslin sağlıkla ve güvenle hazırlanması için öncülük ediyor. Türkiye’de düşük ücret ve kaliteli hizmetle örnek teşkil eden Çankaya Belediyesi Gündüz Bakımevlerinde, çocuklar çok yönlü sosyal ve kültürel gelişim olanağı buluyorlar. Satranç, resim, müzik, dans, el sanatları, drama, tiyatro, sinema, yabancı dil eğitimleri ile çocukların yaşıtlarıyla hem eğlenmesi hem de öğrenmesi sağlanıyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.