SİİRT’E YENİ ATANAN ÖĞRETMENLERLE MÜZİKLİ KAYNAŞMA

Siirt Öğretmenler Derneği (SÖDER), ile yeni atanan öğretmenlerle tanışma etkinliği tertipledi.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
SİİRT’E YENİ ATANAN ÖĞRETMENLERLE MÜZİKLİ KAYNAŞMA






Siirt Öğretmenler Derneği (SÖDER), ile yeni atanan öğretmenlerle tanışma etkinliği tertipledi.
Siirt Öğretmenevi lokanta salonunda düzenlenen törende bir konuşma yapan yeni atanan öğretmenlerden Adnan Toprak, Siirt’in beşinci görev yeri olduğunu belirterek, bir ili kendine bağlayan en önemli özelliğin sosyal imkanları ve fiziki şartlarının olmadığını, aksine orada gösterilen misafirperverlik olduğunu söyledi.
Siirt’te bir 100’ün üzerinde öğretmen ihtiyacı bulunduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, yeni atanan öğretmenleri şimdiden kutladığını ifade ederek, “İlimize her yıl yeni öğretmenler atanır. Ancak burada bir iki sene çalıştıktan sonra ya eş durumu ya da başka nedenlerle Siirt’ten ayrılan öğretmenlerle karşılaşıyoruz. Bu tablo bizi derinden üzüyor. Bizim gönlümüzden geçen öğretmenlerin uzun süre burada kalmasıdır. Çünkü, bu bölgenin öğretmenlere ihtiyacı var. İlimizde bin 100’ün üstünde öğretmene ihtiyacı var, geçen yıl Şubat ayında ilimizden ayrılan 700 öğretmene karşılık 700 öğretmen atandı. İlk haftadan itibaren olmak üzere öğretmen atadık şuan öğretmen açığımız bulunmuyor. Ayrıca, geçen yıl orta öğretimde mezun olan 2 bin 700 öğrenciden bin 18’i bir yüksek öğrenime yerleşti. En sevindirici olan ise 40 öğrencinin tıbbı kazanması oldu, bunun yanında değişik mühendislik ve öğretmenlik alanları kazanılmıştır. En büyük hedefimiz eğitimde her geçen yıl çıtayı bir basamak yükseltmektir. Dört yıl önce ÖSYM’de 72. sıradaydık, bir yıl sonra 70. sıraya ulaştık. Geçen yıl 68 bu yıl ise 60. sıraya ulaştık. Eğitimin kalitesinin artırılması noktasında gayret ve çalışmalarımız sürüyor. Biz bu tabloyu da yeterli görmüyor ve basamağı yükselteceğimize inanıyoruz” diye ifade etti
2013 yılının başında kurulan Siirt Akademi’nin Türkiye’de bir model olduğunu belirten Siirt Akademi Müdürü Mustafa Durmaz, İl Emniyet müdürlüğü ile Siirt Valiliği bünyesindeki birçok kurumla birlikte yürütülen sosyal sorumluluk projelerinin öğrencilere ilham verdiğini söyledi. Durmaz, daha sonra davetlilere Siirt Akademi bünyesinde yürütülen çalışmaları slayt gösterimi ile izletti.
Program birbirinden güzel parçaların seslendirildiği canlı müzik dinletisiyle sona erdi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.