SÖKE BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI OLAĞAN TOPLANTISI

Söke Belediye Meclisi Ekim ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
SÖKE BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI OLAĞAN TOPLANTISI






Söke Belediye Meclisi Ekim ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.
Toplantıya Engin Yıldız (CHP), Mehmet Çınar (CHP), Mehmet Kabasakal (MHP), Namık Bayrakçı (MHP), Şule Tuntaş (Ak Parti) mazeretleri nedeniyle katılmadı. Saygı duruşu ile başlayan toplantıda geçmiş karar özeti oy birliği ile kabul edildi.
Meclis toplantısının gündemine şehir içi minibüs ulaşımında kullanılacak iki güzergahı görüşülerek karara bağlandı. Söke Belediyesi’ne dilekçe ile müracaat eden S.S. Söke Şehiriçi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi, şehiriçi toplu taşıma hizmetinde kullandıkları güzergahlarından olan 9 (Dokuz) numaralı (Konak Mahallesi-Hükümet Meydanı-Kemalpaşa Mahallesi-Granta Mevkii) güzergahta çalışan araçlarının Hükümet Meydanına kadar olan güzergahlarının Garaja kadar uzatılmasını talep etti. S.S. Söke Şehiriçi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi’nin diğer talebi ise; Söke’nin Kömür Damarı mevkiinde ikamet eden vatandaşların talepleri doğrultusunda Kooperatifin 10 (On) Numara Yenikent Mahallesi-Kemalpaşa Mahallesi (Kömür Damarı Mevkii) üzerinde yeni güzergah talebi oldu. Söke Belediye Meclisi’nde iki talepte olumlu bulunurken; oy birliği ile kabul edildi.
“KAYMAKAMLIĞA YER TAHSİSİ”
Söke Kaymakamlığının 27/09/2013 tarihli yazısı ile resmi konut olarak yapılması düşünülen, Yenicami Mah. 1475 ada 1 parselin İlçe Kaymakamlığına tahsisi talebi meclise geldi. Daha önce meclise gelerek tadil edilen 454 m2’lik alan Söke Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmeler sonunda 5393 sayılı kanunun 18. Maddesi E bendine istinaden 30 yıllığına İlçe Kaymakamlığı’na tahsis edildi.
“TRAFO YERLERİ”
Aydem Elektrik Dağıtım Şirketi’nce Söke Belediyesi’ne yapılan müracaatla ilerde oluşacak enerji taleplerinin karşılanması için trafoların yer tahsisi ile ilgili konu Söke Belediye Meclisi’nin gündemine geldi. İmar komisyonunda yapılan görüşmeler sonunda belirlenen trafor yerlerinden 20’sine red, 16’sı ise trafo konulacak yerlerin malikleri ile muvakkafat alınmak kaydıyla kabul edildiği belirtilirken; Belediye meclisi konuya imar komisyonundan geçtiği haliyle oy birliği ile kabul etti. Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Biz burada hem Aydem’in önünü açıyor, hemde vatandaşımızı koruyoruz. Biz iki tarafı da düşünmek zorundayız” dedi.
Bir sonraki meclis toplantısının 1 Kasım Cuma günü yapılması kararı alınırken; gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ve Söke Belediye Başkan yardımcısı Mine Even Aydın Caddesi Projesi ile ilgili bir sunum ile bilgiler verdi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.