Son dakika Azerbaycan Ermeni mevzilerini vuruyor

Azerbaycan Savunma Bakanlığı kaynakları, Ermeni mevzilerinin bugün roketlerle susturulduğunu duyurdu.

02 Ağustos 2014 Cumartesi 12:41
Son dakika Azerbaycan Ermeni mevzilerini vuruyor






Son dakika Azerbaycan Ermeni mevzilerini vuruyor

Ermenistan Azerbaycan çatışması, Azerbaycan şehitlerin isimleri, Karabağ'da son durum,


Azerbaycan Savunma Bakanlığı kaynakları, Ermeni mevzilerinin bugün roketlerle susturulduğunu duyurdu.

Bugun.az gazetesinde yer alan habere göre Karabağa sınır bölgesine dün geceden itibaren konuşlandırılan Azerbaycan füze bataryalarının son 5 gündür ateş açılan Ermeni mevzilerini hedef aldı. Gazetenin haberini hem ülke savunma bakanlığına hem de Ermenistan Savunma bakanlığı açıklamalarına dayandırıyor.

APA TV ise sınır bölgesine çok sayıda zırhlı birliğin sevk edildiğini duyurdu. Televizyon kanalı 14.00 haberlerinde Savunma Bakanlığı yetkilisi Vakıf Dergahlı'nın verdiği bilgiyi ve görüntüleri izleyicileriyle paylaştı.

Televizyon kanalı normal yayınını keserek cephede yapılan röportajlara yer vermeye başladı. Çatışmaların yoğunlaştığı sınır bölgelerindeki köylerde evlere çok sayıda mermi isabet ettiği bildiriliyor. Bu arada Milli.az internet sitesi son 3 günlük çatışmalarda 54 Ermeni askerinin öldürüldüğünü iddia etti.

ALİYEV; İKİNCİ ERMENİSTAN'A İZİN VERMEYECEĞİZ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yurt dışındaki büyükelçilerinin Bakü'de yapılan istişare toplantısına katıldı. Toplantıda, Azerbaycan'ın dış politikasındaki öncelikler, elde edilen başarılar, yapılması gerekenler ve Yukarı Karabağ sorunu ele alındı.

Dış politikada en önemli konunun Ermenistan-Azerbaycan çatışması ve Yukarı Karabağ sorunu olduğunu söyleyen Aliyev, sorunun çözümü için şimdilik bir ilerleme kaydedilmediğini hatırlattı.

Azeri lider, sorunu barışçıl yollarla çözmekten yana olduğunu vurguladı. Ancak askeri müdahalenin de ihtimaller dâhilinde olduğunu söyledi. Aliyev şunları söyledi:

“Ermenistan'ın uzlaşmaz tutumu, uluslararası hukukun işlevsiz olması ve güç etkeninin dünyada önemli rolü bulunması nedeniyle savaş ihtimalini göz ardı etmiyoruz. Bu nedenle ordumuzu her geçen gün biraz daha güçlendiriyoruz"

Aliyev, Ermenistan dışında tüm komşularla ilişkilerin çok iyi olduğunun altını çizdi. Büyükelçilerden bulundukları ülkelerde ilk olarak Yukarı Karabağ sorunu ve Revan Hanlığıyla ilgili gerçekleri anlatmalarını istedi.  Aliyev, "Azerbaycan topraklarında ikinci bir Ermeni devleti kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.