SORGUN’DA AFET ZARARLARINI AZALTMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Yozgat Kızılay Şubesi tarafından Sorgun ilçesinde ‘Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi’ kapsamında Afet Zararlarını Azaltma Programı düzenlendi.

11 Ekim 2013 Cuma 00:00
SORGUN’DA AFET ZARARLARINI AZALTMA PROGRAMI DÜZENLENDİ






Yozgat Kızılay Şubesi tarafından Sorgun ilçesinde ‘Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi’ kapsamında Afet Zararlarını Azaltma Programı düzenlendi.
Sorgun İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonunda düzenlenen programa Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Yozgat Kızılay Şubesi Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar, Sorgun Kızılay Şubesi Başkanı Yaşar Aktaş, İl Genel Meclis Üyesi Çağlayan Yıldız, Selami Şahin ve öğretmenler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Sorgun Kızılay Şubesi Başkanı Yaşar Aktaş, Türk Kızılay’ı her nerde olursa olusun yetim ve yoksul ailelerin her zaman yanında olduğunu belirterek, “Türk Kızılay’ı kurulduğu yıldan bu yana her zaman ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Kızılay Sorgun Şubesi olarak 2013 yılında 2 bin ünite kan, 200 aileye ramazan yardımı, 400 aileye kavurma yardımı yaptık” dedi.
Yozgat Kızılay Şubesi Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar’da yaptığı konuşmada, deprem ve diğere afetlerin ne zaman ve nerede olacağının belli olmadığını belirterek, “Bu tür afetlere karşı he zaman hazırlıklı olmalıyız. Mutlaka afetlere karşı önceden tedbir alınmalıdır. Yozgat’ın Türkiye’nin 2.derece deprem bölgesidir. Afet yaşayan kişiler afet sonrasında hayatlarını sürdürebilmek ve günlük faaliyetlerine dönmek konusunda isteksiz olabilirler. Onları karar alma sürecine dahil edip, içinde bulundukları olumsuz koşullarla baş etmelerini sağlamak ve sorun çözme becerilerini güçlendirmek toplum katılımı yoluyla gerçekleştirilmelidir. Türk Kızılay’ı olarak her zaman afetzedenin, ihtiyaç sahibinin, yetimin yanında olmuştur. 2013 yılında 7 bin 900 fakir öğrenciye giyim yardımı yaptık” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Yozgat Kızılay Şubesi görevlileri tarafından Afet Zararlarını Azaltma konusunda sunum yapıldı. Programın sonunda ise katılımcılara eğitim sertifikası verildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.