Suriyeli kız, iş adamına aşk tuzağı kurmuş

Suriye uyruklu genç bir kızın, Irak'ta yaşayan iş adamına sosyal medya üzerinden kurduğu aşk tuzağı İstanbul'da acı sonla bitti. Iraklı iş adamı 800 bin dolar fidye için kaçırılınca polis harekete geçti.

25 Aralık 2018 Salı 17:36
Suriyeli kız, iş adamına aşk tuzağı kurmuş






Suriyeli kız, iş adamına aşk tuzağı kurmuş


Suriyeli Afaf A. adlı genç kız, sosyal medyadan tanıştığı Irak uyruklu işadamı Kamdan Adnan J. ile cinsel içerikli sohbetler yapıp İstanbul'a davet etti. Genç kız ve iki arkadaşı işadamını kaçırtıp, 80 bin dolar fidye istedi. Bunun üzerine harekete geçen Rehine Kurtarma Timleri yaptığı operasyonla işadamını kurtardı. Olayla ilgili 2 şüpheli yakalanırken planı organize eden Afaf A. ise polis tarafından aranıyor

Suriyeli kız tarafından kurulan tuzağa düşen Kamdan Adnan J'nin yakınları emniyetten yardım isteyince polis harekete geçti. 

OLAY NASIL GELİŞTİ?


Irak'ta yaşayan işadamı Kamdan Adnan J. (39),sosyal medya üzerinden Suriye uyruklu Afaf A. ile tanıştı. Sık sık sosyal medya üzerinden mesajlaşan ikili arasında yakınlaşma başladı. İddiaya göre cinsel içerikli sohbet eden ikili görüntülü olarak görüştü. Bir süre sonra 21 yaşında olduğunu söyleyen Afaf A., işadamını İstanbul'a çağırdı. Bu daveti kabul eden Iraklı işadamı, 20 Aralık'ta İstanbul'a geldi. Yer ayırttığı otele giden Iraklı işadamı, kısa bir süre sonra Afaf A. ile buluştu.

80 BİN DOLAR FİDYE İSTEDİLER

Afaf A., buluştuğu işadamına "Otelde niye kalıyorsun? Gel evime gidelim" dedi. Bu teklifi kabul eden işadamı, genç kızla birlikte Esenyurt'taki eve gitti. Ancak evde bekleyen genç kızın, Suriyeli iki arkadaşı tarafından etkisiz hale getirilerek alıkonuldu. Şüpheliler bir gün sonra işadamının Irak'ta bulunan akrabalarını arayarak 80 bin dolar fidye istedi.

REHİNE KURTARMA TİMİ KURTARDI

Bunun üzerine işadamının bir yakını, İstanbul polisine başvurdu. Harekete geçen Rehine Kurtarma ve Müzakere Timleri, şüphelilerle dolaylı müzakereye girdi. Telefonla yapılan görüşmelerde, 80 bin dolarlık fidye, 30 bin dolara indirildi. İşadamının akrabası, polisin kontrolü altında fidyecilerle telefonla görüşerek 30 bin dolar para vereceğini söyledi.

KAFEDE OPERASYON

Fidyecilere kafede randevu verildi. Bu sırada Rehine Kurtarma Timleri de müşteri gibi kafede tedbir aldı. Bir süre sonra iki şüpheli, kaçırdıkları işadamıyla kafeye geldi. İşadamının akrabasından parayı alan 2 şüpheli yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yapılan soruşturmanın ardından 2 şüpheli adliyeye gönderildi. Iraklı işadamını tuzağa düşüren Afaf A. ise polis tarafından aranıyor.

Anahtar Kelimeler:
FidyeSuriyeli Kız
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.