TEGV YENİ ETKİNLİK YILINA BAŞLADI

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Bitlis birimi 2013-2014 yeni etkinlik yılının startını verdi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
TEGV YENİ ETKİNLİK YILINA BAŞLADI






Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Bitlis birimi 2013-2014 yeni etkinlik yılının startını verdi.
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde TEGV tanıtım standı açan eğitim gönülleri, TEGV’de gönüllü olmanın faydalarını üniversite öğrencilerine anlattılar.
Konu ile ilgili açıklama yapan TEGV Bitlis Öğrenim Birimi Sorumlusu İlyas İçyer, on binlerce çocuğa okuldan arta kalan zamanlarda eğitim desteği vermek üzere bu hafta başından itibaren etkinliklerine başladıklarını dile getirdi.
İçyer, “Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı, ilköğretim çağında çocuklarımızın güzel bir çocukluk geçirmeleri ve geleceğe donanımlı hazırlanmaları için yaşam becerilerini geliştirecek ve temel eğitimlere destek verecek çağdaş eğitim olanakları sunuyor. TEGV’in Türkiye geneline yayılmış 83 noktası, bütün çocukları kucaklayan, güler yüzlü sıcak, donanımlı ve aktif öğrenme ortamları sunuyor. Kurulduğu yıldan bu yana geçen 18 yıl içerisinde 2 milyona yakın öğrenciye ulaştı. Tüm ilköğretim çağındaki çocuklara açık olan TEGV etkinlik noktalarında kayıtlar 1 Eylül itibari ile başlamıştır. Bitlis öğrenim birimi olarak tüm çocuklarımızı etkinliklerimize bekliyoruz” dedi.
TEGV eğitim birimlerinin gönüllülerinin tamamen öğretmenler ve üniversite öğrencilerinden oluştuğunu belirten İçyer, “Çocuklara rehberlik edecek, yol gösterecek ve etkinlikleri uygulayacak olan gönüllülerimiz öğrenci ve öğretmenlerden oluşuyor. Eğitim yılı başında gönüllü arama bulma çalışmaları kapsamında Bitlis Eren Üniversitesi kampus alanında standımızı açtık. Eğitim alanında gönüllü olmak isteyenlerin başvurularını alıp, temel gönüllü eğitimlerini verdikten sonra, geleceğimiz olan çocuklara eğitim vermelerine olanak sunmaktayız. Gönüllülerimiz bir yandan kendi kişisel gelişimlerine katkıda bulunurken, diğer yandan ise eğitim alanında çocuklarımıza etkinlik vermektedirler. TOKİ 3’üncü etapta faaliyetlerini gösteren vakfımızın 2 gün sürecek stant çalışmalarımıza gönüllü olabilecek herkesi bekliyor, Sayın valimiz, belediye başkanımız milli eğitim müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.