TŞOF BAŞKANI APAYDIN’DAN SÜRÜCÜLERE BAYRAM UYARISI

ANKARA (İHA) – Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Kurban Bayramı tatiline çıkacak sürücüleri uyararak, “20 milyon kişinin tatile çıkması bekleniyor.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
TŞOF BAŞKANI APAYDIN’DAN SÜRÜCÜLERE BAYRAM UYARISI






ANKARA (İHA) – Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Kurban Bayramı tatiline çıkacak sürücüleri uyararak, “20 milyon kişinin tatile çıkması bekleniyor. Son 8 yılın Kurban Bayramı’nda günlük ortama 15 kişi hayatını kaybetti. Geçtiğimiz yıl toplu taşıma araçlarında kaza meydana gelmedi. Bunun için kurallara mutlaka uyulmalı ve toplu taşıma araçları tercih edilmeli” dedi.
Bayram tatilleri uzun olduğunda trafik yoğunluğunun kısa bayram tatillerine oranla 10 kat artış gösterdiğini ve trafik kazalarının da iki kat arttığını kaydeden TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, sürücüleri uyararak, “Bu uzun bayram tatilinde 20 milyon vatandaşımız yollara düşecektir. Sürücülerimiz yola trafiğin az olduğu saatlerde çıkmaya çalışsın. Asla yorgun ve uykusuz olarak yola çıkmayalım. Çünkü bayramlarda artan trafik kazaları herkesi derinden üzüyor. Bu acı bilançoya rağmen trafik kurallarına uyma konusunda yeterli hassasiyet gösterilmiyor. Geçen sene 6 günlük Kurban Bayramı’nda 76 vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybederken, 4 bin 129 kişi de yaralanmıştı. Yine geçen yıl toplu taşıma araçları ile seyahatlerde ise hiç kaza meydana gelmedi. Kazalarda yaşanan yaralanma ve ölümleri ancak trafik kurallarına uyarak ve toplu taşıma araçlarını tercih ederek durdurabilir ve azaltabiliriz” dedi.
Yağmurlu havaların etkisi altına giren ülkemizde özellikle kuzey bölgelerde aşırı yağışların etkili olduğunu da ifade eden Apaydın, “Kurban Bayramı’nı yağışlı bir mevsimde kutlayacağız. Bayram ziyaretlerine gidip gelirken bu yağışlı havalara ve yollara oldukça dikkat etmeliyiz. Sürücülerimiz hava durumu uyarılarını takip ederek, sis ve yağmurlu havalarda meydana gelebilecek kazalara karşı önlem alabilirler. Bunun için mutlaka araçların bakımı yaptırılmalı, zincir ve çekme halatı bulundurmalı ve aracın antifriz, yağ, cam suyu gibi eksikleri gidermeden yola çıkılmamalı” diye konuştu.
Bayram ziyaretlerine giderken toplu taşıma araçlarının tercih edilmesini isteyen Fevzi Apaydın, otobüs şoförlerini de uyararak, “Kendi canınız kadar diğer insanların canları da size emanet edilmektedir. En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayan sürücüdür. İyi sürücü yol verir, yol gösterir. Hatalı sollama yapmaz. Kuralları ihlal etmez. Son 8 yılda 53 gün kurban bayramlarında tatil yapılmış. Yaşanan trafik kazalarında 933 vatandaşımız canını kaybederken, 29 bin 700 vatandaşımız da yaralanmıştır. Bayram günlerinde ortalama 13 ölümlü kaza yaşanırken, 2010 yılındaki 9 günlük Kurban Bayramı’nda günde 25 ölümlü kaza meydana gelmiştir. 20 Ekim 2010 günü ise 28 vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybederek, aileler perişan olmuştur. Kaybedilen canların yanında milyarlarca liralık da zarar meydana gelmiştir. Kişisel sorumlulukların bilincine varıp kurallara uymada göstereceğimiz başarı, sorunun önemli bir kısmının ortadan kalkması için tek başına yeterlidir" şeklinde konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.