TÜRKİYE SAĞLILIKLI KENTLER BİRLİĞİ ÜYELERİNDEN KARŞIYAKA’YA ÖVGÜ

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin 9.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
TÜRKİYE SAĞLILIKLI KENTLER BİRLİĞİ ÜYELERİNDEN KARŞIYAKA’YA ÖVGÜ






Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin 9.’uncu yıl konferansı için Karşıyaka’ya gelen üyeler Karşıyaka’ya hayran kaldı.
Türkiye’nin farklı bölgelerinden 200’e yakın belediye başkanı, meclis üyesi, yerel yönetimler uzmanı ve belediye bürokratının katıldığı konferanstan sonra delegeler Karşıyaka’nın tarihi ve turistik yerlerini görme imkanı buldu. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın başkanlığında gerçekleşen gezide, üyelere Karşıyaka Belediyesi’nin ödüllü Tay Park, Yamanlar Gençlik Merkezi, Latife Hanım Köşkü gibi yerler de gezdirildi.
CEVAT DURAK: KARŞIYAKALILARA YENİ YAŞAM ALANLARI HAZIRLIYORUZ
Karşıyaka’ya son dönemlerde kazandırılan yeşil alanları ve halkın ihtiyaçlarını baz alarak hazırlanan projeleri anlatan Başkan Durak, “Binalar arasında sıkışıp kalan Karşıyakalılara yeni yaşam alanları hazırlıyoruz. Bu parklar içinde farklı kesimlere hitap edecek düzenlemeler gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar kentin vizyonunu değiştiriyor, ufkunu açıyor. Karşıyaka hızla güzelleşiyor, yaşanılacak yer haline geliyor“ dedi.
BİRLİK ÜYELERİ İNCELEME GEZİSİ YAPTI
Birlik Başkanı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katıldığı Karşıyaka gezilerinde delegeler önce Tay Park’ı ziyaret edip, evcil hayvanları ve atları inceledi. Heyet, daha sonra kentsel dönüşüm projesi ile kurulan 808 konutu ve bölgedeki yapılan sosyal tesisleri inceledi, ardından da Belediye Şantiye tesislerine gezdi. Burada Afet Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulunan üyeler daha sonra Yamanalar Dağı’ndaki Gençlik Eğitim Merkezi’ne geçti.
BİRLİK ÜYELERİ: BU TESİSLER ÖRNEK ALINMALI
Yamanlar Dağı’nda kazanılan alanda sosyal amaca yönelik pek çok çalışmanın bir arada olduğunu ve kent için büyük kazanım sağladığını belirten üyeler, beğenilerini, “Çok etkileyici bir proje gerçekleştirilmiş. Konaklama imkanları, spor tesisleri, kafeteryaları, doğal yaşama katkı sağlayan kuşları, organik tarım alanı ile muhteşem güzellikte bir yer kazanılmış. Bu tesislerin örnek olması gerekir” şeklinde dile getirdi.
Heyet, Ahmet Taner Kışlalı Parkı, Zübeyde Hanım Kabri, Latife Hanım Köşkü ve Karşıyaka Çarşısı’nı da gezdi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.