TURŞULUK SALATALIK ÜRETİCİLERİ BAYRAMI TARLADA GEÇİRDİ

Ödemiş’in Kaymakçı beldesi ve çevresinde yapılan turşuluk salatalık (kornişon) üretimi, çiftçilere bayram tatili yaptırtmadı.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
TURŞULUK SALATALIK ÜRETİCİLERİ BAYRAMI TARLADA GEÇİRDİ






Ödemiş’in Kaymakçı beldesi ve çevresinde yapılan turşuluk salatalık (kornişon) üretimi, çiftçilere bayram tatili yaptırtmadı. Salatalık fidanları da yağışlı hava nedeniyle zarar gördü. Bayram tatili nedeniyle alımların yapılmadığını belirten üreticiler, yağmurun da bitkiye zarar verdiğini belirterek, ‘Bayram bize yaramadı’ dediler.
Salatalığın ara verilmeden toplanması gerektiğini belirten üreticiler, bayramın hemen ertesi günü tarlada olduklarını bu yüzden bayram tatili yapamadıklarını belirttiler. Kaymakçılı salatalık üreticisi Hüseyin Şentürk, turşuluk salatalıkta fiyatların bayram öncesine kadar 1 lira 50 kuruşa kadar yükseldiğini fakat araya bayram tatili girince fiyat dengesinin bozulduğunu söyledi. Salatalığın, günü birlik toplanması gerektiğini belirten Şentürk, “Eğer zamanında toplamazsanız bitki zarar görür. Üreticiler, bayramın ilk günü kurbanlarını kesip ziyaretlerini yaptılar. İkinci günü ise yine tarlada idik. Çiftçinin ne yazık ki tatili yok. Bayram tatili boyunca çalışmak zorunda kaldık” şeklinde konuştu.
Bayramda yağan yağmur kimi tarlalarda zarara yol açtığını belirten Şentürk, yağmur salatalık için iyi ama aşırısı bitkilere zarar verip, onun üretim gücünü engelliyor” dedi. Tarlada işçi olarak çalışan kadınlar da, günlük 40 lira yevmiye karşılığında iş yaptıklarını belirterek, ‘İş ağır. Aldığımız ücret belli. Bayram ve tatil bize uğramıyor. Çifçinin yüzü nasıl gülsün” dediler.
Bayram öncesi 1 lira 60 kuruşa kadar çıkan turşuluk salatalık fiyatlarının bayram tatilinin ardından nasıl seyredeceği bilinmiyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.