UNICEF’TEN KİLİS’E OKUL

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye Temsilcisi Dr.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
UNICEF’TEN KİLİS’E OKUL






Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye Temsilcisi Dr. Ayman Abulaban, Kilis Valisi Süleyman Tapsız’ı makamında ziyaret etti.
Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan, Kilis şehir merkezinde zor şartlarda yaşamlarını sürdüren Suriyeli ailelerin çocuklarının, yaşadıkları sıkıntıları yerinde görmeleri için Vali Süleyman Tapsız’ın girişimleri sonucu Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu Türkiye Temsilcisi Dr. Abulaban Kilis’i ziyaret etti.
Vali Tapsız, Kilis’te bulunan Suriyeli sığınmacılar hakkında Dr. Ayman Abulaban’a bilgi verdi. Abulaban, Kilis’te bulunan konteynır kentlerin standartlarının çok yüksek olduğunu, profesyonel bir yönetim anlayışıyla idare edildiğini, sığınmacıların tüm ihtiyaçlarının karşılandığını yerinde gördüğünü söyledi.
Konteynır kentlerde sorun olmadığını belirten Vali Tapsız, şehir merkezinde kendi imkanları ile kalan Suriyeli sığınmacıların çocuklarının, eğitimi noktasında sıkıntılarının olduğunu kaydetti.
Dr. Ayman Abulaban, bu durum karşısında UNICEF olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu tarafından Kilis şehir merkezine 12 derslikli bir okulun yapılacağını ifade etti.
Dr. Abulaban, Seve Barajı civarında yapılan Geçici Konaklama Merkezi’ne de bir çadır okulun UNICEF tarafından yaptırılacağını sözlerine ekledi.
Vali Süleyman Tapsız, “Şahsınızda dünyadaki ihtiyaç sahibi bütün çocuklara yardımını esirgemeyen BM Çocuklara Yardım Fonu UNICEF’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.