Unutulan 90'ların telefonu 20 yaşında

Artık unutulup giden dünyanın ilk akıllı telefonu IBM Simon, geçtiğimiz günlerde 20 yaşına bastı.

19 Ağustos 2014 Salı 19:13
Unutulan 90'ların telefonu 20 yaşında






Unutlan 90'ların telefonu 20 yaşında

Artık unutulup giden dünyanın ilk akıllı telefonu IBM Simon, geçtiğimiz günlerde 20 yaşına bastı.

İlk akıllı telefonun iPhone olduğunu sananlar olabilir. Tıpkı ilk tabletin iPad olduğunu düşünenler gibi. Gel gelelim, ilk akıllı telefon, ne Apple, ne de bir dönemin kralı Nokia tarafından geliştirildi. Tarihin ilk akıllı telefonu, bundan 20 yıl önce IBM tarafından geliştirilen Simon’dı.

IBM’in 1994 ağustosunda tanıttığı IBM Simon, taşınabilir telefon olarak kullanılabilmesinin yanı sıra, kullanıcısına e-postalarını okutabiliyor ve faks makinesine bağlanabiliyordu. İçerisinde bir de takvime sahip olan akıllı telefonun renksiz dokunmatik ekranı, kalemle yönetiliyordu.

Simon iş insanları için geliştirilen bir cihazdı. 500 gram ağırlığındaki bu telefon, 1994′te 899 dolar fiyat etiketiyle satışa sunuldu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.