VEKALETEN KURBAN KESİMİ

Bitlis’in Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda vekaleten kurban kestirmek isteyenlerin 14 Ekim’e kadar ilçe müftülüğüne müracaat etmelerini veya Türkiye Diyanet Vakfı’nın bankalarda ve PTT şubelerinde bulunan “Kurban Hesa

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
VEKALETEN KURBAN KESİMİ






Bitlis’in Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda vekaleten kurban kestirmek isteyenlerin 14 Ekim’e kadar ilçe müftülüğüne müracaat etmelerini veya Türkiye Diyanet Vakfı’nın bankalarda ve PTT şubelerinde bulunan “Kurban Hesabı”na kurban ücreti yatırarak vekaletle kurban kestirebileceklerini söyledi.
Vekaleten yapılacak olan kurban hakkında basın mensuplarına bilgi veren Müftü Demirel; “15 Ekim 2013 tarihinde idrak edeceğimiz Kurban Bayramı, kurban ibadetinin ifa edileceği dini günlerimizdendir. Kurban Bayramı’nda kurban kesmek Hanifi mezhebine göre vacip, diğer mezheplere göre sünnettir. Ama hali vakti yerinde olan her Müslüman’ın Rabbine şükrünün ifadesi olarak kurban kesmesi gerekiyor. Dolayısıyla kurbanlarımızı kendimiz kesebiliyorsak kendimiz keseriz, ancak kesip dağıtma imkanımız yoksa vekalet yoluyla da kurbanlarımızı kestirebiliriz. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla vekalet yoluyla kurbanlarını kestirebilirler. Vekalet yoluyla kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlarımız özellikle şu hususa dikkat etmeleri lazım. Kurban bedelini sadaka olarak vermek kurban sayılmaz. Yani kurban ibadetinin yerine gelebilmesi için mutlaka bir hayvanın kesilip kanının akıtılması ve etinin dağıtılması gerekir. Yani sadaka olarak verilen para kurban yerine geçmez. Onun için biz vekalet yoluyla kurban verirken bu hususa dikkat edelim. Kurbanlarımızın kesilmesine dikkat etmeliyiz” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye Diyanet Vakfı’nın organizasyonu vekalet yoluyla kurban keseceğini bildiren Müftü Demirel;“ Vekalet yoluyla kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlarımız Türkiye Diyanet Vakfı’nın bankalarda ve PTT şubelerinde bulunan “Kurban Hesabı”na yurt içinde veya yurt dışında vekalet kurban kesimini belirtip belirlenen ücretleri yatırarak vekalet kurban kestirebileceklerdir. Yurt içinde vekalet yoluyla kurban kestirmek isteyenler tüm masraflar dahil 550 TL, kurbanlarını yurt dışında kestirmek isteyenler ise tüm masraflar dahil 380 TL ödeme yapmalıdırlar. Yurt dışında kesilen kurban etleri bizim yurt dışında yaşayan muhtaç vatandaşlarımız ile Afrika’da, Balkanlarda Türk Cumhuriyetlerinde bulunan dindaş ve soydaşlarımıza dağıtılacak. Ülkemizde de kesilen kurban etleri müftülükler aracılığıyla tespit edilen ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Geçen yıllarda da Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ilçemize gönderilen kurbanlar müftülüğümüz aracılığıyla da kesilerek, ilçedeki ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İnşallah bu sene de dağıtacağız” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.