VETERİNER HEKİM İSTİHDAMI YETERSİZ

Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Ali Uzakgider, yerel yönetimlerin yeterince veteriner hekim istihdam etmediğini söyledi.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
VETERİNER HEKİM İSTİHDAMI YETERSİZ






Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Ali Uzakgider, yerel yönetimlerin yeterince veteriner hekim istihdam etmediğini söyledi.
4 Hekim Hayvan Hakları ve Hayvanları Koruma Günü nedeniyle açıklama yapan Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Ali Uzakgider insanoğlunun yaratılışından itibaren değişik şekillerde bazen çatışarak, bazen uyum içinde diğer canlılarla iç içe yaşadığını söyledi. Artık hayvansız bir doğa ve hayvanlardan yoksun bir insan yaşantısı düşünmenin mümkün olmadığını belirten Uzakgider, ‘’ Onlara gerekli ilginin gösterilmesi ve korumanın sağlanması, hayvan refahının temin edilmesi, doğadaki canlılar dengesinin bozulmasının önlenmesi gerekmektedir.Tüm canlıların eşit doğduğu ve eşit yaşama hakkına sahip oldukları bir gerçektir. Son zamanlarda insanlarda bu konuda oluşan şuur, bilinç ve duyarlılık memnuniyet vericidir. Yapılan hukuki düzenlemeler, kurumların çalışmaları, konu ile ilgili kurulan dernek vb. sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri sevindiricidir. Ancak Veteriner Hekimler olarak sürekli gündeme getirdiğimiz hususlarda bir düzelme görülmemiştir’’ dedi.
Veterinerlerin yeteri kadar istihdam edilmediğini savunan Uzakgider, ‘’Bize göre sekretarya görevi ya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına verilmeli ya da Orman ve Su İşleri Bakanlığında yeteri kadar Veteriner Hekim istihdam edilmelidir.Yerel yönetimlerde gerekli idari ve fiziki şartlar düzenlenerek her belediyede yeteri kadar Veteriner Hekim istihdam edilmelidir. Aslolan kanuni düzenlemelerin yanı sıra insanlarda hayvan sevgisinin oluşturulması, bizim dışımızda birçok canlının yaşadığını bunların da can taşıdığını, bunların da ihtiyaçlarının olabileceği düşüncesini ve farkındalığını yaratmaktır. Bizler günlük koşturmaca, geçim derdi, gündemi işgal eden soyut tartışmaların yarattığı stres ortamında çevremizde olup biten birçok şeyin farkında olmadan yaşıyoruz. Her canlının yaşama hakkı vardır. Bu hakka saygı duyalım’’ diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.