Sami, Ahmet'in telefonuna niye cevap vermiyorsun?

Telefon rehberinizde erişilmeyen numaralar varsa, hayatınızı kolaylaştırıcak küçük basit bir 'Yaşam rehberi' aklınızda bulunsun, kesin çözüm, kaynak sağlam, kesin bilgi, yayalım...

Telefonun karşısında, çevirdiğiniz kişinin ses tonuna, samimiyetine, ruh haline hazırsınızdır.
Alo..  
Konuşma öncesi bir hukuk belirir aklınızda, biraz muhabbet, azıcık geçmişe özlem duyarsınız yaşınız yavaş yavaş ilerlediyse, geriye dönüp bir muhasebe yapma gereği hissedersiniz belki.

Çevrilen numaranın telefonu çalmaya başladığını anlamadan belki dudaklarınızdan dökülüverir..

Aloo..
Acele etmeyin bence.
Aradığınız kişinin sosyal statüsü, mesleği, iş yoğunluğu, aradığınız saat, bekleme sürenizi uzatır ya da kısaltabilir.
Neden aradığınzın önemi bazen olmayabilir.
Yeni nesil sanatçılar, yöneticiler, bürokrasi çarkı içinde kendine küçük de olsa yer bulanların telefonla hukuku, genelde yaşı 40'ın üstündekilerden çok farklıdır. Ekranda beliren isim, bazen telefonu sessize almakla geçiştirilmeye çalışılır.
İkinci üçüncü ve dördüncü kez dudaklarınız kendiliğinden hazırlanırken, karşı taraf çağrıyı çoktan sessize almıştır muhtemelen.

Alooo diyecek olursunuz fakat halâ durum tiyatral bir stabiletede seyretmekte.

Aradığınız kişinin iktidarla güç ilişkisi veya yoğunluk durumu aklınıza deli sorular getirmeye başlar. Gündemde ne var ne yok, ana haber bültenlerinden aklınızda kalanlarla bir küçük durum analizi yaparsınız o anlarda. Muhtemelen aradığınız Rehberdeki Kişiler'den biri 'Belki sizi daha sonra kesin arayacaktır' ilk fırsatta. İlk mazeretler bu olur ve yüzde yüze yakın oranda geri dönülmez nedensiz olarak.

Bu son dönemin en moda davranış biçimidir ve oldukça yaygındır. Arkadaşlıkların yerini alan çıkar ilişkisinde taraflardan birinin aranan olması ona verilen en büyük payelerden biridir. Aranan kişiye yüklenilen, sanal bir statü onu 'Geri dönülmez akşamın ufkunda' bir yolculuğun başına doğru sürükler. Eğer halâ telefona cevap verilmeden kapandıysa, yeniden aramayı aşağıdaki seçeneklerden birini yapmadan önce, mümkünse yeniden deneyin. Fakat umutlanmayın.

İkinci aramanızda cevap alabilirseniz sakın sitem etmeyin, bir faydası olmayacaktır, çünkü yazının devamındaki şıklardan birinde, sitem edilenlerin amiyane tabirler bir yerlerinin kalktığı yaygın bir kanaattir, aklınızdan geçenleri edebinizle söyleyin ve vedalaşın.

Aramalarınızdan hala cevap alamadıysanız ve hatta geriye dönülmediyse rehberdeki kişiyi çöp sepetine göndermekte tereddüt etmeyin.
-Neden cevap vermiyor lan bu adam, bu kadın bu kız?
Gibi bir soruyla kendinizi muhatap etmeyin..
Anlamlı, makul, sizi tatmin edecek bir cevap bulamazsınız, berrak zihniniz allak bullak olmadan en çok sevdiğiniz şarkının, türkünün mısralarına, nakaratlarına sarılın. Aklınıza bir türkü ya da şarkı gelmiyorsa ıslık çalın, ıslık çalmakta zorlanıyorsanız, küfür edin. Bu sizi geçici bir rahatlığa kavuşturacaktır. Sildiğiniz numara ile birlikte anıları silmek zordur, güçtür. Vedalaştığınız onbir haneli rakamın içinde yüzlerce ortak anı, ortak sima, ortak isim ve mekan ve zaman..  Zamanla yerini küçük obruklara bırakakacaktır. Zararsız çöküntüler doldurur üstünü, kapanır gider zamanla..

Her aradığınızda sizi yıllardır aynı samimiyetle kucaklayan arkadaşlarınızı, dostlarınızı, yakınlarınızı bağrınıza basın. Onları yeniden ama yeniden olur olmaz zamanlarda sık sık arayın. Bir yemeğin tadında, bir fotoğraf karesinde farkettiğiniz tebessümde, fırlama bir bakışta hatırladıklarınızı söyleyin.

Aranızda uçurumlar oluşmasına izin vermeden, hatta yüzlerce telefon numarasının içinde ulaştığınız arkadaşın numarasını ezbere okuyarak onu sevindirin.

Şu küçük dünyada sonradan uydurulmuş onca absürt ünvana, makama fazla güvenmeyin. Son tahlilde geride bıraktığınız obruklarda zararsız çöküntülerin içinde isminiz bile hatırlanmayacak, önemsiz mekanlarda, fi tarihinde bir sahnede, adı sanı unutulup gitmiş bir siyasal hareketin içinde fırtına gibi estiğiniz yılları anlatırken misliyle geçmiş zaman olacaksınız,  bazen de dilinizin ucuna gelen ismin hafızasında silik bir gölge..
Not: Ahmet Ankara'da emekli, Sami İstanbul'da şarkıcı...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.