Son Dakika Haberler

DOĞANIN DENGESİ HAYVANLARLA KORUNUR

Ajans

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Veteriner Dr.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Veteriner Dr. M. Celal Özsöyler, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Doğayı bizimle paylaşan sevimli dostların yaşama haklarının güvence altına alınması için herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz” dedi.
Özsöyler, “Dünya ne kadar modern bir şekilde alsa da hayvanlara olan bağlılık ve sevgi anlayışı değişmemektedir. Kutuplardan tutun da en sıcak bölgelerde bile hala hayvanların varlığı ve hayvan gücü çok önemli bir etkendir” diye konuştu.
“Hayvanlardan yalnız gıdasal besin olarak fayda görmek yeterli değildir” diyen Celal Özsöyler, “Her şeyden önemlisi çocuk sevgisinin özünde hayvanların varlığı görülmektedir. Bir çok rehabilitasyon merkezlerinde tedavi yöntemi olarak hayvan sevgisi yer almaktadır. Bugün yaşlı insanlarımızın bile en önemli sevgi yumaklarının yakınlarında çok hayvan sevgisi oluşturmaktadır. Bu kadar sevgi ile baktığımız, beraberliklerinden huzur bulduğumuz bu hayvanlarımıza yeterince değer vermiyoruz. Her türlü hayvan varlığımızı bilinçsizce yok ediyoruz.
Şehirlerin kirliliği, denizlerimizdeki bilinçsiz avlanmalar, deniz kirliliği kasti hayvan ölümleri, küresel ısınma sorunları, orman yangınları dünyanın en hassas dengesi olan hayvan varlıklarını yok etmektedir. Oysa her türden hayvanlar yeryüzünün ekolojik dengesini doğal yolla sağlamaktadır. Ne yazık ki hayvan sevgisi taşımayan insan toplulukları diğer, sevgi bağlarını da taşıyamaz olmuşlardır” şeklinde konuştu.
Özsöyler, “Doğayı birlikte paylaştığımız hayvanların, doğanın dengesinin korunmasında önemli bir yeri vardır ve doğa, bütün hayvanların denge içinde yaşamasıyla güzelliğini her şeye rağmen devam ettirmektedir. İnsanoğlunun aymaz davranışları ve bilinçsizce müdahaleleri ile bazı hayvanların soylarının tükendiği ve bazılarının ise tükenmeye yüz tuttuğu izlenmektedir. Bu durum, hayvanların korunması için bazı ek tedbirlerin alınmasını ve hiç vakit geçirilmeden ortak hareket edilmesini zorunlu hale getirmektedir. Toplum olarak canlıların ve özellikle hayvanların korunmasına özen gösterilmeli ve çocuklarımız bu şuurla eğitilerek yetiştirilmelidir” değerlendirmesini yaptı.
Veteriner Dr. M. Celal Özsöyler, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde, doğayı bizimle paylaşan sevimli dostların yaşama haklarının güvence altına alınması ve mutluluklarının devamının sağlanması hususunda herkesi görevlerini samimiyetle yerine getirmeye ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Onların mutluluğunun dünyamıza ve de bizim mutluluğumuza katkı sağlayacağını asla unutmayın. Doğanın dengesi hayvanlarla korunur. Bu önemli günde herkesin kalbinde hayvan sevgisi olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.