Son Dakika Haberler

Yaz Aylarında Bebeklerin Hassas Cildini Korumak İçin Öneriler

Ajans

Prof. Dr. Ertuğrul Aydemir, yaz aylarında bebeklerin güneş ışıklarından mutlaka korunması gerektiğini söylüyor. Aydemir bebeklerin saat 11.00-15.00 arası güneşe çıkarılmaması, dışarıya çıkılıyorsa koruyucu krem sürülmesi gerektiğini belirtiyor.

Yaz Aylarında Bebeklerin Hassas Cildini Korumak İçin Öneriler

Prima Uzman Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Aydemir, yaz aylarında bebeklerin güneş ışıklarından mutlaka korunması gerektiğini söylüyor. Bebeklerin saat 11.00-15.00 arası güneşe çıkarılmaması, dışarıya çıkılıyorsa koruyucu krem sürülmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Aydemir, bebeklerde yaz aylarından sıkça görülen isiliği önlemenin ipuçlarını da veriyor.

Yaz aylarında güneş ışınları (hem UVA, hem UVB) ciltte yanık, kızarma, su toplama gibi problemlere neden olabiliyor. Sürekli tekrarlayan güneş yanıkları ise ileriki yaşlarda deri kanserine yol açabiliyor. Prima Uzman Kurulu Üyesi Dermatolog Prof. Dr. Ertuğrul Aydemir, bu nedenle çok hassas bir cilde sahip olan bebeklerin güneşten çok iyi korunması gerektiğinin altını çizerken bebeklerin cildini korumak ve cilt problemlerini önlemek için yapılması gerekenlere de dikkat çekiyor.

Bebekler saat 11.00-15.00 arası güneşe çıkarılmamalı

Aydemir, "İlk 10 yaşta alınan güneş ışığı, deri kanseri oluşumunu en çok etkileyen UV şeklidir. Özellikle denizde, plajda güneşin en dik olduğu saat 11.00-15.00 arası bebeklerin güneşe maruz bırakılmaması, kapalı ortamlarda bulundurulması gerekiyor. Eğer bebeği dışarıya çıkarmak gerekiyorsa sık dokulu giysiler giydirilmeli, cildin açıkta kalan bölgelerine ise en az 30SPF (güneş koruma faktörü) olan bir koruyucu sürülmeli ve 2 saat arayla yinelenmelidir" diyor.

İsiliği önlemek için pamuklu giysiler ve nefes alabilen, emici bezler tercih edilmeli

Terlemenin ısı düzenlemesi için bir yol ve bir savunma mekanizması olduğunu anlatan Aydemir, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Ancak aniden gelişen sıcak ve terleme veya aşırı kalın giysiler nedeniyle ter bezleri tıkanabilir ve bebeklerde "miliyarya=isilik" denen hastalık ortaya çıkabilir. Kaşıntılı olan hastalık, sıklıkla toplu iğne başı gibi kaşıntılı kabarcıklar şeklinde görülebilir. İsiliği önlemek için bebeği serin ortamlarda tutarak, ince ve pamuklu giysiler tercih etmek ve soğuk pansumanlar yapmak çoğu kez yeterlidir. Ayrıca bebek için mutlaka emici bir tabakaya sahip olan, nefes alabilen, hassas cildine ve bedenine uygun yumuşak bezler tercih edilmelidir. Bunlara özen gösterilmemesi ısı ve nem artışı nedeniyle bez bölgesinde isiliğe veya pişiğe yol açabilir. Ayrıca genel bebek bakım önlemlerinin de sürdürülmesi gerekir. Her gün kısa bir ılık banyo, sonrasında nemlendirme özenle uygulanmalıdır."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.