Son Dakika Haberler

AfD Eş Başkanı Lucke: “İslam hemen hemen her Alman'a yabancı”

DIŞ HABERLER

 Hakan AYTAŞ- KAMEN/ - Almanya için Alternatif (AfD) Partisi Eş Başkanı Bernd Lucke, İslam'ın, hemen hemen her Alman'a yabancı olduğunu söyledi. Partisinin Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Eyaleti kongresinde konuşan Lucke, İslam'ın Almanlara...

 Hakan AYTAŞ- KAMEN/ - Almanya için Alternatif (AfD) Partisi Eş Başkanı Bernd Lucke, İslam'ın, hemen hemen her Alman'a yabancı olduğunu söyledi. Partisinin Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Eyaleti kongresinde konuşan Lucke, İslam'ın Almanlara yabancı olduğu konusunun göz ardı edilemeyeceğini belirtti.

Ayrıca, Kamen kentindeki kongrede yapılan oylamada delegelerin büyük çoğunluğu Almanya'da minare ve burka yasağı yönünde oy kullandı. Ancak minare yasağı isteği anayasaya aykırı olabileceği düşüncesiyle kongre raporundan geri çıkartılırken burka yasağı talebi ise aynen kaldı.

AfD Eş Başkanı Bernd Lucke kongrede, Euro kurtarma politikası ve Yunanistan'a yapılan yardımları da eleştirdi. Lucke, geçtiğimiz hafta Federal Parlamento'da Yunanistan'a yardım paketi için yapılan oylamayı Almanya'da demokrasinin çöküşü olarak nitelendirdi. Daha fazla demokrasi istediğini dile getiren Bernd Lucke, “Parlamento hükumeti değil, hükumet parlamentoyu kontrol ediyor” dedi.

 

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.