Son Dakika Haberler

Hocalı katliamı Almanya'da protesto edildi

DIŞ HABERLER

AZERBAYCAN'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı Katliamı 23'üncü yılında Almanya'da protesto edildi. Tarihi Köln katedrali önünde yapılan gösteride 106'sı kadın 83'ü çocuk olmak üzere katledilen 613 Azerbaycanlı anıldı....

AZERBAYCAN'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı Katliamı 23'üncü yılında Almanya'da protesto edildi.
Tarihi Köln katedrali önünde yapılan gösteride 106'sı kadın 83'ü çocuk olmak üzere katledilen 613 Azerbaycanlı anıldı. Ellerinde Türk ve Azeri bayraklarının yanı sıra Ermeni katliamını protesto eden dövizler taşıyan göstericiler ayrıca Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesini istedi. Bielefeld Alman Azerbaycan Medeniyet Cemiyeti yetkilisi Faik Memedov, 23 yıl önceki katliamın askeri kuvvet komutanı Serj Sarkisyan'ın bugün Ermenistan Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatarak, şöyle dedi:
"Bugün burada toplanmamızın sebebi tüm Avrupa ve dünyaya sesimizi duyurmaktır. Ermenistan'ın bu günkü Cumhurbaşkanı o günkü savunma bakanıydı. Bizzat kendisi eli kana batmış bir katildir. Maalesef ki bugün Ermenistan devletini yöneten bir Cumhurbaşkanı. Buna da Avrupa Birliği göz yumuyor."
 

FOTOĞRAFLI

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.