Son Dakika Haberler

Kabe'de vinç faciası: Ölü sayısı sürekli artıyor.. 87 ölü var

DIŞ HABERLER

Suudi Arabistan'da yıldırım düşmesi sonucu ağır hasar alan vinç hacı adaylarının üzerine devrildi. Gelen ilk bilgilere göre en az 87 ölü var. Devrilen inşaat vinci Suudi arabistan'ın en büyük inşaat araçlarından biri olarak biliniyor

Kabe'de vinç faciası: Ölü sayısı sürekli artıyor.. 87 ölü var

Kabe son dakika, son dakika Kabe haberleri, Kabe vinç devrildi, Türkiye terör belasıyla mücadale ederken bir acı haber de kutsal topraklardan geldi. 87 kişi hayatını kaybetti, ölenler arasında Türk hacı adayı  da bulunuyor..

Osmanlı Varakları'nın sökülüp atıldığı Kabe'de en büyük vinçlerden biri devrildi.
Kabe’de bir vinç kulesinin devrildiği bildirildi. Suudi yetkililere göre yaşanan kazada 87 kişi öldü, 154 kişi ise yaralandı.

Mekke'deki Diyanet yetkililerinden alınan ilk bilgilere göre, Kabe'deki vinç kazasında Trabzonlu bir Türk hacı adayı öldü. Kaza sonrasında Mekke Diyanet Hastanesi'ne şu ana kadar 12 Türk yaralı geldi. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

İlk bilgilere göre, vinç kötü hava şartları nedeniyle devrildi. Kazanın hemen ardından olay yerinde yaşananlar amatör kamera tarafından görüntülendi.

Yüzlerce hacı adayının mübarek topraklarda ibadeti sırasında en az 65 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.


Kutsal topraklarda saat 17.00 sıralarında başlayan şiddetli yağış ve fırtına ulaşımı felç ederken, fırtına nedeniyle Mescid-i Haram'da bulunan bir vinç hacı adaylarının üzerine düştü, olayda çok sayıda ölen ve yaralanan var. Kazada Mehmet Ali Ünal adında bir Türk hacı adayının da yaralandığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde akşam saatlerinde meydana gelen fırtına ve sağnak yağışta Kabe inşaatındaki bir vinç devrildi. Resmi olmayan bilgilere göre 87 hacı adayı hayatını kaybetti.

Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde akşam saatlerinde meydana gelen fırtına ve sağanak yağışta Kabe inşaatındaki bir vinç devrildi. Resmi olmayan bilgilere göre 52 hacı adayı hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Mekke'deki yetkilileri yaralıların arasında bir Türk hacı adayı olduğunu bildirdi.

İkindi namazının Kabe'de kılınmasının ardından yerel saat ile 17.00 sıralarında başlayan sağanak yağış fırtına ile birlikte şiddetini arttırdı. Bu sırada Harem-i Şerif’i genişletme çalışmalarında kullanılan vinçlerden birisi devrildi.

Hem yağışın etkisi ile hem vincin devrilmesi ile tavaf sırasında izdiham yaşandı. Kral Abdullah kapısının önündeki çok sayıda yaralı ambulanslarla hastanelere taşındı. Bu sırada çok sayıda hacı adayı Kabe’den tahliye edildi. Harem bölgesine aşırı yağış sebebiyle araç giriş çıkışı da güçlükle yapılabiliyor.

Suudi yetkililer henüz bir açıklama yapmazken ölenlerin kimlikleri ve hangi ülkeden olduklarının bilgisini yarın verileceği belirtildi.

Öte yandan, 1 buçuk saat süren sağanak yağışta Mekke caddeleri sular altında kaldı. Alt yapısı olmayan Mekke'de insanlar sokaklarda bellerine kadar sular içerisinde güçlükle yol aldı. Çok sayıda araç yolda kaldı. Çevredeki ambulansların Harem bölgesine gidişleri de trafik sebebiyle güçlükle yapıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.