Son Dakika Haberler

Belçika bombacıları CIA'nın kontr-terör listesinde çıktı

Dünya

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki intihar saldırılarını gerçekleştirilen teröristlerin ABD Kontr Terör listesinde yer aldığı ortaya çıktı

Belçika bombacıları CIA'nın kontr-terör listesinde çıktı


Belçika’nın başkenti Brüksel’deki intihar saldırılarını gerçekleştirilen Halid ve Brahim El Bakraoui kardeşlerin, Türkiye’nin Belçika ve Hollanda’ya yaptığı uyarılara konu olmak dışında, ABD’nin de “kontr-terör izleme” listesinde olduğu ortaya çıktı. BBC’nin internet sitesinde yer alan habere göre, adı açıklanmayan bir ABD yetkilisi El Bakraoui kardeşlerin kendi “kontr-terör izleme” listelerinde de bulunduklarını duyurdu.

KONTR TERÖR NEDİR?

Diplomasi dilinde sıkça kullanılan Kontr kelimesi 'Devlet denetimi, hükümet gözetimi' olarak kabul edilir. Kontr Teröristler daha çok bir hükümet ya da devlet tarafından kontrol edilir, bir devletin ya da hükümetin çıkarlarına göre eylem yapar ya da terör örgütleriyle mücadele etmek için kullanılır.

Bu konuda ABD çok sayıda ülkede Kontr-Terör eylemine destek verdiğini itiraf etti.

Nikaragua'da Sandanista yönetimine karşı Kontra teröristleri desteklediğini kabul etti. Son olarak 2004 yılında Hollanda ve ABD'nin Güney Amerika ülkelerinde Kontra terörist grupları desteklediği BM raporlarında yer aldı. Özellikle Venezuella'da Chavez yönetimini devirmek için İngiltere, ABD ve Hollanda'nın aktif rol oynadığı ortaya çıktı..
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.