Son Dakika Haberler

Beyaz Saray'da polisten senatörlere emir gelmiş

Dünya

Bizde olsa yer yerinden oynardı, terör korkusunun hüküm sürdüğü ABD kongre üyeleri artık polisten emir almaya başladı

Terör kabusunun polis devleti haline getirdiği ABD'da dün meydana gelen olayda bir kadın vurularak öldürüldü. Terörist saldırı korkusuyla sarsılan Beyaz Sarayda telefonla gazeteleri arayan senato üyeleri "Polis içeri girmemizi emretti, şu an güvenli bölgedeyiz" diye bilgi verdi. Ajanslar tercüme hatası yapmadıysa durum vahim.

ABD Başkenti Washington’daki Amerikan Kongre Binası’nın (U.S Capitol) bulunduğu Capitol Hill bölgesinde silah sesleri duyuldu. Polis, kısa süreli olarak bölgedeki ofislere giriş ve çıkışları kapattı.
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, ABD Kongre binası yakınlarında 6-7 el silah sesi duyuldu. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada olayda 1 polis memurunun da yaralandığı ifade edildi. Yerel saatle 14.28 sıralarında duyulan silah sesleri sonrasında polis, meclis üyeleri, esnaf, turist ve gazetecilerin U.S Capitol kompleksine sığınmaları emrini verdi.
Amerikan basınının son yayınladığı haberlere göre, olayla ilişkisi olduğu düşünülen bir kişi tutuklandı. Binalara giriş çıkışlar ise tekrar açıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.