Son Dakika Haberler

Otomobilde ÖTV yeniden düzenlendi

Ekonomi

Bir süredir beklenen otomobillerde ÖTV değişikliğini öngören tasarının TBMM'de kabul edilmesiyle birlikte fiyatlar sil baştan değişiyor..

Bir süredir beklenen otomobillerde ÖTV değişikliğini öngören tasarının TBMM'de kabul edilmesiyle birlikte fiyatlar sil baştan değişiyor..
TBMM'de, motorlu taşıtların ÖTV oranlarının yeniden belirlenmesine yönelik Bakanlar Kurulu'na yetki verilmesini de içeren tasarı kabul edildi. Motorlu taşıtların ÖTV oranlarının, sadece motor silindir hacmine ve yaşına göre değil; satış fiyatına, tipine, sınıfına, taşıma kapasitesine, cinsine, emisyonuna, kasa yapısına göre ayrı ayrı belirlenebilmesine yönelik Bakanlar Kuruluna yetki veriliyor...
Otomobillere uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranları belirlenirken belli fiyat grupları oluşturulabilecek. Bu fiyat gruplarına, aracın emisyon değerlerine, cinsine, sınıfına göre ÖTV oranları yeniden belirlenebilecek. Daha önce araçların ÖTV oranları sadece motor hacmine göre gruplandırılarak uygulanıyordu. Artık Bakanlar Kurulu otomobilleri farklı kriterlere göre yeni oranlarla vergilendirebilecek.Motorlu taşıtlara uygulanan ÖTV oranlarında yapılacak değişiklikler konusunda henüz netlik bulunmuyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal çok büyük değişikliklerin olmayacağını, motor hacmi düşük fakat lüks özellik gösteren araçlarda bir ÖTV zammı olabileceğini belirtmişti. ÖTV indirimi de yapılacağı yönünde ifadeler olsa da değişikliğin ağırlığının zamdan yana olacağı tahmin ediliyor. Ayrıntılar önümüzdeki süreçte netleşecek.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.