Son Dakika Haberler

Başkent’te kadınlardan renkli Dünya Kadınlar Günü kutlaması

GENEL

Ümit KOZAN, Tahsin GÜNER/ANKARA, () - ANKARA’da bir araya gelen kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü çeşitli aktivitelerle kutladı. DİSK öncülüğünde Dünya Kadınlar Günü etkinliği için 'Kadın Dayanışması' adı...

Ümit KOZAN, Tahsin GÜNER/ANKARA, () - ANKARA’da bir araya gelen kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü çeşitli aktivitelerle kutladı.
DİSK öncülüğünde Dünya Kadınlar Günü etkinliği için 'Kadın Dayanışması' adı altında Kolej Kavşağı'nda buluşan kadınlardan oluşan kalabalık, Ziya Gökalp Caddesi'ndeki etkinlik alanına düdük çalarak ve kadın şiddetine karşı sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.
Kadınlar yürüyüş sırasında ellerinde, 'Eşitlik yoksa, aşk yalan', 'Kadın kadındır, çiçek babandır', 'Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz', 'Sokak değil, erkek öldürür',  'Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz için yürüyoruz', 'Ahlakınız batsın', 'Kıyamet koptu kopacak kadınlar zincirleri kırdı kıracak' pankartları taşıdı.
Ziya Gökalp Caddesi'ne gelen kalabalık arasındaki bir grup kendileri için gösterilen alan dışına çıkarak, Kızılay Meydanı'na geçmek istedi. Etkinlik için müsaade edilen alan dışına çıkılmaması ikazı yapılan polis anonsunda 'Sizlere müdahale etmek istemiyoruz' uyarısında bulunuldu.
Daha sonra kadınlar kendileri için gösterilen alanda halaylar çekip, şarkılar söyleyerek kutlama yaptı.

FOTOĞRAFLI

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.