Son Dakika Haberler

Muğla'da koruyucu aile sayısı artıyor

GENEL

Cihan KAYA/ORTACA (Muğla), () - MUĞLA Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Ortaca İlçesi'ndeki koruyucu aileleri bir araya getirdi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, koruyucu aile olmak için yapılan başvuru sayısının...

Cihan KAYA/ORTACA (Muğla), () - MUĞLA Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Ortaca İlçesi'ndeki koruyucu aileleri bir araya getirdi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, koruyucu aile olmak için yapılan başvuru sayısının arttığını belirterek şu an sırada bekleyen 8 aile olduğunu açıkladı.
Ortaca İlçesi Aliabi Restorant'ta gerçekleştirilen toplantıya Muğla Valisi Amir Çiçek, Alay Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, CHP'li Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Ortaca Garnizon Komutan Vekili Jandarma Üsteğmen Emre Altan, Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Emniyet Müdürü İsmail Ayhan ve çok sayıda koruyucu aile katıldı. Koruyucu ailelere plaket, çocuklara da değişik hediyeler verildi.
31 AİLE 43 ÇOCUĞA BAKIYOR
Gönül Elçileri Projesi'nin birinci basamağı olan koruyucu ailelerle ilgili tanıtımın arttığını hatırlatan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Muğla'da 2012 yılında 9 koruyucu ailenin yanında 10 çocuk bakılırken, bugün 31 ailenin yanında 43 çocuğun kaldığını açıkladı. Muğla'da koruyucu aile olmak için başvuran ve uygun çocuk bekleyen 8 aile bulunduğunu belirten Akkuzu, "Amacımız çocuklarımızı aile ortamında büyütüp topluma kazandırmaktır. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Ailelerin kaynaşması için her ay bir ilçede bu tür sosyal etkinlikler yapmak istiyoruz" dedi.
Koruyucu aileler ile birlikte olmanın kendilerine şifa verdiğini kaydeden Vali Amir Çiçek, her ailenin gönüllü olarak bir evlat yetiştirdiğini vurguladı. Çiçek, çocukların yetim bırakılmadığına dikkat çekerek en güzel yatırımın yapıldığını kaydetti.
Koruyucu aile üyelerinden Gülşen Çaktuğ ise, "Koruyucu aile kapsamına katıldığım için çok mutluyum. Oğlumu çok seviyorum ve bize bu imkanı veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.