Son Dakika Haberler

Sığınmacıları polise karşı kışkırttığı öne sürülen 5 kişinin durumu..

GENEL

 İhsan YALÇIN - Cemal KÖYÜK / İSTANBUL, () Otogardan dün yola çıkarak Edirne'ye yürümek isteyen sığınmacıları kışkırttığı öne sürülen yabancı uyruklu 5 kişinin Yabancılar Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor....

 İhsan YALÇIN - Cemal KÖYÜK / İSTANBUL, () Otogardan dün yola çıkarak Edirne'ye yürümek isteyen sığınmacıları kışkırttığı öne sürülen yabancı uyruklu 5 kişinin Yabancılar Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor.
Almanya vatandaşı Nora S., Fransız vatandaşı Charlotte L. ve Suriyeli Ali F., Muhammed F. ve Abdalsalam S., Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İki kadın ve beraberlerindeki 3 Suriyeli geceyi Esenyurt Polis Merkezi'nde geçirdi.
İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 5 şüpheli bugün Kumkapı'da bulunan Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Arkadaşları da sabah saatlerinden itibaren Kumkapı'da beklemeye başladı.

"KONUYLA İLGİLİ SUÇLAMA YOK. SAVCILIKTAN SARIVERİLDİLER"
Müvekkillerinin son durumuyla ilgili açıklama yapan avukat Cem Gök, "Şu an kesin bir karar verilmiş değil. Yarın bir karar verileceği söylendi. Konuyla ilgili suçlama yok. Savcılıktan salıverildiler. Gazetelerde çıkan haberlerle ilgili herhangi bir suçlama yok. Bundan sonra nasıl bir prosedür izleneceğiyle ilgili yarın net olarak karar verilecek. Bunun dışında bir gelişme yok. Yabancı oldukları için burada tutuluyorlar. Valilik bu konuyla ilgili bir karar verecek. Valilik, sınır dışı edilmeleri ya da serbest bırakılmaları kararırını verene kadar prosedür gereği burada bekletilecekler" dedi.

"İNSANİ NEDENLERLE ORADAYDILAR"
Gazetelerde çıkan 'provokatör' haberlerine tepki gösteren iki kadının arkadaşlarından Ufuk Ahıska ise şunları söyledi:
"Haberlerde provokatör olarak lanse edilen ve şu anda da sınır dışı edilmeleri söz konusu olan iki kişinin arkadaşıyım. Tanışıklığımız aslında tamamen onların da kişisel backgroundlarının sosyal hizmetler ve göçmenlerle ilgili çalışmasıyla ilgili olması. Türkiye'ye gelmeden önce zaten bunun üzerinde çalışmış insanlar bunlar. Türkiye'de yaşayan insanlar. O gün orada olmalarının sebebi de hiçbir şekilde, tamamen kendi inisiyatifleriyle ve insani nedenlerle, özellikle kadınlar ve çocukları gözetebilmek, belki onlara bir çeşit yardım edebilmek için oradaydılar."

"PROVOKASYONLA ALAKALARI YOK"
“Zaten birazcık konuyu takip etmiş olan herkes biliyor ki, Suriyeli göçmenlerin gerçekleştirdiği bu yürüyüş hareketi, sınırı açın hareketi, çok kendiliğinden gelişmiş, kendi aralarında örgütlenen bir hareket. Kimsenin bu hareketi yönlendirmeye çalıştığını da biz göremedik. Öyle bir şey yok. Kaldı ki bu arkadaşların ne şiddetle ne provokasyonla hiçbir alakaları yok."

"GEZİ'YE KATILDILAR MI, BİLMİYORUM"
"Onların burada olmasının Gezi süreciyle hiçbir alakası yok. En ufak bir şekilde onların birbirleriyle bağlantı kurulmasına ben anlam bulamıyorum. Hatta Gezi'de varlar mıydı, yoklar mıydı, ben şahsen bilmiyorum ama, ondan önce buradalardı zaten. Mesela Nora tez hazırlıyordu burada. Tezi de cinsiyet kimlikleri ve özellikle göçmenlerin yaşadığı taraflarda, mahallelerde, örneğin Tarlabaşı'nda cinsiyet kimlikleriyle ilgili bir tez hazırlıyordu. Akademik bir çalışma yapıyordu. Burada bulunma sebebi de oydu tamamen. Kendisi Almanya'da üniversite öğrencisi. Tezini daha yeni teslim etti bildiğim kadarıyla. Türkiye'ye gelmesi en az 4 yıl olmuştur diye biliyorum."

(FOTOĞRAF)

 

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.