Son Dakika Haberler

1 Mayıs'ta Taksim yine yasak

Gündem

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlamak için İstanbul Valiliği'ne başvuru yapan Memur-Sen'in isteği reddedildi.

Memur-Sen mart ayı içerisinde 1 Mayıs'ı İstanbul Taksim Meydanı'nda kutlamak için İstanbul Valiliği'ne başvuruda bulunmuştu. Valilik bu talebi reddetti. Memur-Sen talebin reddedilmesinin ardından bir kez daha Taksim için valiliğe başvuruda bulundu. İkinci kez yapılan başvuruya henüz yanıt gelmedi. Ancak ilk başvurunun reddedilmesi nedeniyle ikinci başvuruya da olumlu yanıt beklenmiyor.

DİSK ve KESK de bu yıl 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak istiyor. DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, gelecek hafta başkanlar kurulunu toplayacaklarını ve orada karar alacaklarını söyledi. Geçen yıl 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama çağrısı yaptıkları için yargılandıkları davada KESK ve TTB yöneticileri ile birlikte beraat ettiklerine dikkat çeken Çerkezoğlu, “Taksim yine ilk gündemimizde. 2015 1 Mayıs’ına ilişkin mahkemeden çıkan beraat kararı da var” dedi.

1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak isteyen bir diğer kurum KESK'in Yürütme Kurulu üyesi İlhan Yiğit, bütün illerde kutlama yapacaklarını söyledi. İstanbul için ise Taksim’de kutlama yapmak istediklerini belirten Yiğit, “1 Mayıs’ı ruhuna uygun şekilde Taksim Meydanı’nda kutlamak istiyoruz” dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.