Son Dakika Haberler

Alevi dedesi: Madımak ve Başbağlar´ı aynı karanlık odaklar düzenledi

Gündem

MALATYA (CİHAN)- Zeynel Abidin Türbesi Vakfı Başkanı ve Alevi dedesi Erdoğan Ünverdi, Sivas´ta 1993'te 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan Madımak olayı ile Erzincan´ın Başbağlar köyünde 33 kişinin ölümüyle sonuçlanan vakıanın aynı merkezden yönetilen karanlık eller tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Ünverdi: Toplumsal bir çatışma çıkarmak, birlik ve beraberliğin bozulması isteniyordu. dedi.

Alevi dedesi Erdoğan Ünverdi, CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan ile birlikte Malatya Aktif Kadınlar Derneği´ni (AKAD) ziyaretinde yaptığı konuşmada, önemli olanın Alevi ya da Sünni olmak olmadığını, doğru olmak olduğunu bildirdi. Kötülüklerin hangi insan tarafından yapılırsa yapılsın kınanması gerektiğine işaret eden Ünverdi, Türkiye´nin huzurlu bir şekilde aydınlık bir geleceğe ulaşması için insanların hiçbir ayrılık gözetmeksizin birbirini sevmesini istedi. İslam dininin sevgi, barış ve kardeşlik dini olduğunu söyleyen Ünverdi, Türkiye´de zaman zaman Alevi ve Sünni kardeşliğini bozmaya yönelik çalışmalar yapıldığına işarete etti. Karanlık güç odaklarının insanları birbirine düşürme organizasyonları planladığını vurgulayan Ünverdi,Türkiye´nin zenginliği olarak görülen farklılıkların keskinleştirilerek toplumsal bir çatışma ortamı hazırlanmaya çalışıldığını ifade etti. Sivas ve Başbağlar´daki olayların bu karanlık odaklar tarafından planlı bir şekilde yapıldığını düşündüğünün altını çizen Ünverdi, Madımak ve Başbağlar´daki olaylar aynı güç tarafından yapıldı. Toplumsal bir çatışma çıkarmak hedefleniyordu. Birlik ve beraberliğin bozulması isteniyordu dedi.

Oyunlara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Ünverdi, Türkiye´nin farklılıklarını zenginlik olarak gördüğü takdirde daha güzel yerlere geleceğini kaydetti.
CEM Vakfı Başkanı Eşref Doğan da Aleviliğin İslamiyet dışı düşünülemeyeceğini belirtti. Hz. Muhammed´in (sav) güneş, Hz. Ali´nin ise ay olarak görülmesi gerektiğini belirten Doğan, Aleviliği İslamiyet dışında ayrı bir din gösterilemeyeceğini kaydetti. Türkiye´nin birlik beraberliğe her zaman ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Doğan, insanların ön yargılarına bir tarafa bırakarak birbirlerini dinleyerek anlamaya çalışmaları gerektiğini ifade etti.
AKAD Başkanı Mine Karaca ise Türkiye´de zaman zaman yaşanan fikirsel tartışmaların iletişimsizlik nedeniyle yaşandığını belirtti. Dernek olarak bu çerçevede toplumsal barışa katkı sunmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anlatan Karaca, Türkiye´nin farklılıklarını zenginlik olarak gördüğü sürece daha müreffreh bir ülke olacağına inandığını kaydetti.
Ziyaret sonrası Doğan ve Ünverdi´ye dernek merkezi gezdirildi.
CİHAN
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.