Son Dakika Haberler

Avrupa kış tatili için Türkiye'yi tercih ediyor

Gündem

İSTANBUL (CİHAN)- Yılbaşında kış tatil planı yapan Avrupa ülkeleri arasında Türkiye´yi, en fazla İngilizlerin tercih ettiği belirlendi. Britanyalıları, Almanlar ile Rus turistler takip ediyor.

İnternetten en hesaplı uçak bileti sunan Skyscanner Platformu, Avrupa´da tatil döneminin başladığı ve seyahate çıkılan en yoğun gün olan 22 Aralık tercihlerini karşılaştırdı.

Kış tatilini genellikle aileleriyle birlikte planlayan her 5 İngiliz´den birisi güneşli bir ülkeyi tercih ediyor. Kuzey Avrupa´daki iklimin sıfırın altında seyretmesi tatilcileri Türkiye´nin de bulunduğu güneye yönlendirdi. Türkiye, aralık ayı tatili için en çok İngilizler ve Almanlar tarafından tercih edildi.

Ruslar da yine aralık soğuklarından uzaklaşmak için en cazip ülke olarak Türkiye´ye geliyor. Kış tatili tercihinde İtalyanlar, Türkiye´yi ziyaret eden dördüncü ülke. İtalyanlar, kendilerine yakın hissettikleri Türk kültürünü keşfetmek adına ve fiyatların uygunluğu nedeniyle Türkiye'yi tercih ettiklerini belirtiyor.

Hollandalılar da yılbaşı tatili için Türkiye´ye akın eden beşinci ülke konumunda. İspanya, Fransa vatandaşları da zengin kültürü görmek için Türkiye'ye geldiklerini söylüyor.
CİHAN
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.