Son Dakika Haberler

Babacan: Türkiye olarak başarılı gençlerin her zaman arkasındayız

Gündem

AMSTERDAM (CİHAN)- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Hollanda - Türkiye diplomatik ilişkilerinin 400. yılı kutlamalarının kapanış törenine katılmak üzere geldiği Rotterdam'da başarılı Türk gençleri ile görüştü. Babacan, Türkiye olarak başarılı gençlerin her zaman arkasında olduklarını söyledi.

Babacan, Amsterdam Üniversitesi öğrenci konseyi için 69 adayın yarıştığı oylamada en fazla oyu alarak birinci seçilen Pedagoji ve Hukuk ikinci sınıf öğrencisi Rıza Doğan'ı tebrik etti. Babacan, Rotterdam'da Belediye Sarayında kabul ettiği Türk kökenli öğrenci Rıza Doğan'a tavsiyelerde bulunarak kendisinin azimle ve yılmadan daha çok okuyarak yaşadığı ülkeye daha fazla katkı yapmasını istedi. Babacan, Rıza Doğan'ın Türkiye'de 'Yarının Liderler Zirvesi' nde Hollanda adına bulunmasından dolayı da tebrik etti.

HOLLANDALI ÖĞRENCİLERİ İSTANBUL'DA AĞIRLAMAKTAN MUTLU OLACAĞIZ

Hollanda ile Türkiye arasındaki kutlamaların kapanış törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Rıza Doğan'ı tebrik ederek Amsterdam Üniversite Konseyi'nde yer alan diğer Hollandalı öğrenciler ile birlikte İstanbul'a davet etti. Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak başarılı tüm gençlere kapılarının açık olduğunu, Rotterdam ile kardeş şehir olan İstanbul'un eğitim konusunda da öncü olarak Amsterdam Üniversite öğrencileri ile yakın işbirliği içinde olmak istediklerini söyledi.

Rıza Doğan, Amsterdam Üniversitesi´nde eğitim gören 35 bin öğrenci arasında 69 adayın Öğrenci Konseyi Temsilciliği'ne seçilmek için yarıştığı oylamada en fazla oyu alarak birinci seçildi. Doğan, Babacan ve Topbaş'ın samimi söylemlerinden dolayı daha da motive olduğunu belirtti. Yıl boyunca öğrenci konseyinde görev yapacak olan Rıza Doğan, öğrencilerin haklarını savunmak için mücadele edeceğini tekrarladı. CİHAN
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.