Son Dakika Haberler

Babasının böreği ile hayata tutunmayı bekliyor

Gündem

TRABZON (CİHAN)- Doğuştan tek böbreği olan 16 yaşındaki Orhan Can Kalyoncu´nun mevcut böbreği de iflas edince, babası 61 yaşındaki Remzi Kalyoncu, böbreğini vermeye gönüllü oldu. Kalyoncu, nakledilecek böbreğin konsey tarafından onaylanmasını umutla bekliyor.

Trabzon´un Beşikdüzü ilçesine bağlı Yeşilköy Beldesi´nde ikamet etmekte olan 16 yaşındaki Orhan Can Kalyoncu'nun tek böbrekli olarak dünyaya gelmesi ancak 3 yaşına gelince fark edildi. Mevcut böbreği de iflas eden Orhan Can Kalyoncu, 4 aydan bu yana Vakfıkebir Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi´nde tedavi görüyor.

16 yıldan beri böbrek yetmezliği çeken Orhan Can Kalyoncu, Beşikdüzü Özel İnciler Rehabilitasyon Merkezi´nde 6 yıl eğitim gördü. Bu süre içinde ailesi Orhan Can için böbrek aradı. En sonunda Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde yapılan tetkikler sonucu bir umut ışığı yandı ve 61 yaşındaki baba Rasim Kalyoncu´dan böbrek nakli yapılmasına karar verildi. Nakil öncesi kalp atışları zayıf olan baba Rasim Kalyoncu´nun kalbine pil takılacak ve ailenin heyecanla beklediği böbrek naklinin yapılıp yapılamayacağına Karadeniz Teknik Üniversitesi´nden bir konsey karar verecek.
CİHAN
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.