Son Dakika Haberler

Başkan Kocaoğlu: Kemeraltı-Agora-Kadifekale aksı en önemli zenginliğimiz

Gündem

İZMİR (CİHAN)- Tarihî Kemeraltı Çarşısı'nı canlandırmak amacıyla kurulan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş. (TARKEM)´nin tanıtım toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kemeraltı için fikir proje yarışması açacaklarını söyledi. Kemeraltı´nın değerlendirilmesi ve işlev kazandırılması için hayata geçirilen TARKEM'in tanıtım toplantısında konuşan Kocaoğlu, tarihî çarşının gece gündüz yaşayan bir mekan olmasının önemine değindi.

İzmir´in hizmet ve turizm sektöründe büyümesi sürecinde neler yapılabilir? sorusundan hareketle Kemeraltı ve çevresindeki tarihî aksı hayata kazandırmak hedefiyle çalışmaları sürdürdüklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, Kemeraltı´ndan Kadifekale´ye, İkiçeşmelik´ten Basmane´ye kadar olan 275 hektarlık aks, bin 500 adet tescilli binayla İzmir´in elindeki tek tarihî akstr. Kente gelen yerli ve yabancı turistler, lüks otellerde kalmak yerine tarihî dokuyu ve kokuyu almak isterler. Elimizde kalan Kemeraltı-Agora-Kadifekale bölgesi, İzmir´in turizm kenti olması için en önemli zenginliğimiz. dedi.

Kuruluşunu 29 Kasım 2012'de tamamlayan TARKEM´in Yönetim Kurulu Başkanlığı´nı Samim Sivri, Başkan Vekilliği'ni Uğur Yüce, İcra Kurulu Başkanlığı´nı ise Sıtkı Şükürer yürütüyor. 120 ortakla kurulan şirket, Kemeraltı´nın ayağa kaldırılmasına ve canlandırılmasına öncülük yapmayı hedefliyor. CİHAN
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.