Son Dakika Haberler

Başkan Nehir: Samandağ sahili Asi Nehri'nin taşıdığı atıklarla kirleniyor

Gündem

HATAY (CİHAN)- Hatay'ın Samandağ ilçesi Belediye Başkanı Mithat Nehir, dünyanın sayılı plajlarından olmasına karşın zaman zaman kirlilikle baş başa kalan Samandağ sahilini temizlemek için yoğun çaba harcadıklarını söyledi.

Mithat Nehir, yaptığı açıklamada, Samandağ sahilinin açık deniz olması nedeniyle başta uluslararası gemilerin bıraktıkları atıklardan kaynaklı olarak kirlendiğini belirtti. Nehir, kirliliğe neden olan bir diğer problemin ise Asi Nehri'nin beraberinde getirdiği atıklar olduğunu ifade etti.

Asi Nehri'nin özellikle yağışların yoğun olduğu aylarda geçtiği güzergâhlardaki atıkları alarak Samandağ'dan denize sürüklediğini hatırlatan Nehir, 2006 yılında yapılan bir çalışmada dünyada en kirli ikinci sahil olarak Samandağ sahilinin göründüğünü hatırlattı.

Özellikle Asi Nehri'nin denize döküldüğü noktayı baz alıp oradan eşit mesafede uzaklaşıldığı zaman kirliliğin de o şekilde azaldığını dikkat çeken Nehir, Asi'nin taşıdığı kirlilik en önemli gerekçe olarak karşımıza çıkıyor. Kirliliklerin içeriklerine baktığımızda Türkiye kökenli mi yoksa dış ülkeler kökenli mi diye bir ayrım yapacak olursanız, yine yoğunluğunun Türkiye kökenli olduğunu görürsünüz. Bu çerçevede biraz kendimize dönüp bakmamız gerekir. Kendi yerleşim birimlerimizde yağışlarla beraber dere boylarına dökülen çöplerin denize taşındığını bilimsel olarak yapılan araştırmalarda ortaya koymuştur. Hem Kaymakamlığımız hem de belediyemiz tarafından çalışmalarımız almış olduğumuz kum temizleme makinesiyle devam etmektedir. diye konuştu.

Sahilin temizliği konusunda kaymakamlık ve belediyenin ortak çalışmalar yaptıklarını ancak bunun yeterli olamadığını da anlatan Başkan Nehir, Temizlik alanında kendi sınırlarımıza hükmediyoruz. Bunu da 24 saat temiz tutma şansımız olamıyor. Çünkü çok ciddi bir kaynak, emek ve maliyet gerektiriyor. ifadelerini kullandı.
CİHAN
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.