Son Dakika Haberler

Bursa'da kadınlara eşitlik eylem planı hazırlanıyor

Gündem

BURSA (CİHAN)- Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli birimleri Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında Bursa'nın yerel eşitlik eylem planını hazırlamak üzere bir araya geldi.

İçişleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) işbirliğinde, İsveç Büyükelçiliği'nin katkılarıyla 12 ilde yürütülen ve Bursa'nın da pilot iller arasında yer aldığı Kadın Dostu Kentler Projesi devam ediyor. Bu kapsamda Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını yürüten Eşitlik Birimi tarafından Yerel Eşitlik Eylem Planı Çalıştayı düzenlendi. Tayyare Kültür Merkezi'nde yapılan ve iki tam gün süren çalıştaya Belediyenin çeşitli şube müdürlüklerinde görevli 25 personel katılım sağladı.

Eğitim, İstihdam, Katılım, Kentsel Hizmetler, Şiddet ve Sağlık olmak üzere altı odak alanda belediye faaliyetleri ve bu faaliyetlerin toplumsal cinsiyet eşitliği açısından geliştirilmesi üzerine tartışmaların yapıldığı çalıştayda, 2013-2015 yıllarını kapsayan yerel eşitlik eylem planının ana hatları ortaya çıkmış oldu.
CİHAN
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.