Son Dakika Haberler

Çini eserlerden oluşan 'Yol' sergisi açıldı

Gündem

BURSA (CİHAN)- Çini sanatçısı Fatma Şan, kendi içsel yolculuğunu anlattığı `Yol´ adlı ilk kişisel sergisini, Bursa´da izlenime açarak, memleketine duyduğu vefayı da gözler önüne serdi.

Çini sanatçısı Fatma Şan´ın `Yol´ adlı ilk kişisel sergisi, Büyükşehir Belediyesi´nin katkılarıyla Tayyare Kültür Merkezi´nde sanatseverlerle buluştu. Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi'ndeki sergide Bursalı sanatçı Şan, el emeği göz nuru eserlerini sergiledi.

Çalışmalarını 8 yıldır İstanbul´daki atölyesinde sürdürdüğünü anlatan Fatma Şan, 15 Aralık Cumartesi gününe kadar izlenebilecek olan sergisinde, manevi yolculuğunun hikâyesini anlattığını söyledi. Yaklaşık 3 yıllık çalışmasının ürünü olan eserlerinde `İncir´, `Nilüfer Çiçeği´, `Ejder´, `Anka´ ve `Ters Lale´ gibi figür ve unsurları özel formlarda, siyah ve mavi üzerine kurgulayan sanatçı, sergisini Türk çini sanatının büyük ustası Faik Kırımlı´nın hatırasına ithaf ettiğini belirtti.

Fatma Şan´ın `Yol´, `Hâl´ ve `Seyir´ adlı üçlemenin ilk serisi olan sergide, tabak ve panolardan oluşan 18 eser beğeniye sunuluyor.
CİHAN
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.