Son Dakika Haberler

Edirne Valisi'nden turizmcilere 'organizasyon' tepkisi

Gündem

EDİRNE (CİHAN)- Vali Hasan Duruer, Edirne Tarih Turizm ve Kültür Derneği ve Profesyonel Turizm Yöneticileri tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen çalıştayda eksikliklerin olduğunu belirterek, tepki gösterdi

Edirne Tarih Turizm ve Kültür Derneği ve Profesyonel Turizm Yöneticileri tarafından ortak bir çalıştay düzenlendi. Tarihi Ekmekçizade Kervansarayı'nda yapılması planlanan çalıştay, teknik aksaklıklar nedeniyle Meriç Nehri kıyısındaki Lalezar Restaurant'a alındı. Belediye bandosu ve halk oyunları gösterisi ile karşılanan Vali, ilk şaşkınlığı çalıştayın açılış kurdelasını kesmekle yaşadı.

Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Slovakya, Romanya, Türkiye, Yunanistan'dan katılımcıların beklendiği çalıştayın açılışı az sayıda kişinin katılımıyla başladı.

Edirne Tarih Turizm ve Kültür Derneği Sami Gültekin'in açılış konuşmasının ardından Vali Hasan Duruer mikrofona davet edildi. Turizmcilerin Edirne Çalıştayı'ndaki organizasyon aksaklıklara tepki gösteren Vali, ilk defa kendisini böyle bir organizasyona katılmak mecburiyetinde hissettiğini ifade etti. Söylediklerinden dolayı kimsenin kusura bakmamasını isteyen Duruer, Adı profesyonel bir şirketin ve derneğin, profesyonel olmayan bir organizasyona ev sahipliği yapması beni son derece rahatsız etti. Çünkü son gün haberimiz oldu. Son gün dediler ki, şu saatte toplantı var. İlk defa böyle bir organizasyona katılmak zorunda hissettim kendimi. Madem konu Edirne'nin turizmi ve tanıtımıysa el birliğiyle bir şeyler yapmamız lazım. dedi.

Sunucunun çok sayıda kuruluşun ismini söylediğine dikkat çeken Duruer, kuruluşların isimlerinin zikretmenin önemli olmadığını ve onların hiçbirisinin katkısının olmadığını düşündüğünü belirtti. Afişlerde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın programa katılacağının yazıldığını belirten Vali Hasan Duruer, Bakan'ın programdan haberinin olmadığını düşündüğünü ifade etti.

Duruer, Sayın Bakanımız bugün Bulgaristan'a gidiyor. Kendisi yarın burada olacak. Eğer bir iş yapılıyorsa usulüne uygun yapılmalıdır. Turizm zaten profesyonelliği gerektirir. Bunu sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Eğer profesyonel olmazsak amatörce hiçbir yere varamayız. Amatörce Edirne'yi de hiçbir yere taşıyamayız. şeklinde tepkisini dile getirdi.

Organizasyon heyetine tepkisini dile getiren Vali Duruer, daha sonra Edirne'nin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri konusunda bilgiler verdi. Valinin protokoldeki yerine oturmasıyla birlikte aksaklıklar devam etti. Vali Duruer, kendisinden sonra konuşmak yapmak üzere İl Kültür ve Turizm Müdürünün davet edilmesi ve onun da isminin yanlış söylenilmesine üzere Valinin konuşmasından sonra Kültür Müdürü konuşmaz. Böyle düzensizlik olmaz. Kusura bakmayın diye tepkisini sürdürdü.
CİHAN
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.