Son Dakika Haberler

Eğitim Sen, öğretmenlerin resen başka ilçelere atanmasına tepki gösterdi

Gündem

MERSİN (CİHAN)- Türk Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Necmettin Ellibin, resen başka ilçelere atanan öğretmenlerin ailelerinin parçalandığını söyledi.

Türk Eğitim-Sen Tarsus Şubesi´nin istişare toplantısında, ilçe dışına resen atanan öğretmenlerin durumunun görüşüldüğü istişare toplantısı yapıldı.

Şube Başkanı Necmettin Ellibin, il genelinde 51, Tarsus'tan ise 29 öğretmenin görev yaptıkları yerden resen diğer ilçelere gönderildiğini, bu uygulamanın ise aile bütünlüğünü zedelediğini kaydetti.

Yapılan uygulamanın yanlışlığını savunan Ellibin, ''Aile bütünlüğümüzün ne kadar önemli olduğunu söyleyenler, 29 öğretmeni Tarsus'tan, Silifke, Anamur, Mut gibi ilçelere zorla atadılar. Avukatlarımız konuyla ilgili dava açtı. Öğretmenleri sürgüne gönderenler yanlış yapıyor. Eğitim çalışanları mutsuz, huzursuz. Bize düşen saflarımızı sıklaştırıp, dik durmaktır.'' dedi.

Hukukun üstünlüğüne inandıklarını ve uygulamanın durdurulacağını aktaran Ellibin, şunları kaydetti: Resen yapılan atamaların durdurulmasını bekliyoruz. Bu arkadaşlarımız bir yıl daha tutulup, kadrolarını Tarsus'a alsınlar. Kaldı ki, bu arkadaşlarımız özveriyle çalışıyor. Eşi ve çocukları Tarsus'ta olup, diğer ilçelere tayin edilmek doğru değildir. Aslında 4 4 4 uygulamasının yanlış olduğunu söyledik ve bunu dert dert dert olarak nitelendirdik. Bu uygulamayla öğretmenlerin mağdur olacağını söyledik. Ama istişare etmeden karar verdikleri için öğretmenlerimiz mağdur ediliyor. diye konuştu.
CİHAN
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.