Son Dakika Haberler

Fırat Üniversitesi, sanayicinin beklentilerini öğrendi

Gündem

ELAZIĞ (CİHAN)-
Fırat Üniversitesi Maden Meslek Yüksekokulu ve Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü işbirliğiyle 'Sanayi üniversite işbirliği' anket çalışması yapıldı.
Fırat Üniversitesi Maden Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Servet Yıldız , üniversite-sanayi işbirliğini sağlamak ve Elazığ´daki sanayicinin eksikliklerinin giderilmesi ve sanayicinin üniversiteden beklentilerini öğrene adına anket çalışmasını yaptıklarını söyledi. Doç. Dr. Yıldız, Bu çalışmada amacımız, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi yerleşkesinde açılması planlanan yeni mesleki programları sanayicinin istekleri doğrultusunda belirlemek. Öğrencilerimizi sanayinin gereksinimi olan becerilerle donatmak ve sanayicinin istediği meslek kursları ve teknolojik danışmanlıkları vb. tespit etmek. dedi.


Elazğ Organize Sanayi Bölgesi´nde 112 firma ile görüşerek, sanayicimizin sorunları ve istekleri rapor haline getirildi. Yapılan ankette, 112 firmadan, 67'si ile görüşüldü, 45 anket ise bazı işletmelerin kapanması veya iflas durumu nedeniyle tamamlanamadı, 18 firma ise anketörlere cevap vermemeyi tercih etti. Anketin tamamlanma yüzdesi yüzde 82.14 olurken, işletmelerin ankete ilgi yüzdesi yüzde 78.13 olarak tespit edildi.
CİHAN
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.