Son Dakika Haberler

Kahramanmaraş'ta doktorlar hastalara aşure dağıttı

Gündem

KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Kahramanmaraş Sağlıklı Hayat Derneği (SAHADER) hastalara aşure ikram etti. SAHADER tarafından organize edilen aşure programında sağlık çalışanları bir araya geldi. Dernek binası önüne kurulan kazanlarda kaynatılan aşure tatlısı, araçlarla Kahramanmaraş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne getirildi. Burada doktorlar tarafından yeni doğum yapan annelere aşure ikram edildi.
SAHADER Başkanı Dr. Özcan Öztürk aşure tatlısının içerisinde barındırdığı zengin besin değerleriyle gebe ve emzikli kadınlar için önemli bir besin kaynağı olduğunu belirtti.
SAHADER olarak insanların sağlıklı yaşamaları için mücadele verdiklerini söyleyen Öztürk, uygulamanın hasta-doktor ilişkisi açısından önem taşıdığını ifade etti. Öztürk Aşure içerisindeki kuru baklagil ve tahıl nedeniyle zengin bitkisel protein içermektedir. Bunu yanı sıra çinko, fosfor, kalsiyum, magnezyum ve B grubu vitaminlerinden de bolca bulunuyor. Bu özellikleriyle aşure, özellikle çocuklar, yaşlılar, gebeler, emzikliler ve işçiler için önemli bir besin kaynağıdır. Yüksek enerji kaynağı olan aşure, çocukların direncini artırarak hastalıklara karşı daha dayanıklı olmalarını sağlar diye konuştu.
Kendilerine aşure ikram edilen hastalar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Daha önce böyle bir uygulamayla karşılaşmadıklarını belirten hastalar, yapılan ikramdan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.


CİHAN
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.