Son Dakika Haberler

Marmara Üniversitesi, yeni eğitim yılına başladı

Gündem

İSTANBUL (CİHAN)- Marmara Üniversitesi'nin yeni akademik yılı açılış töreni yapıldı. Törene katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, öğrencilere, Her şeyi yabancılar yapar kompleksini aşıp özgüvenlerini yüksek tutmaları, ufuklarını genişletmeleri, büyük düşünmeleri tavsiyesinde bulundu.

Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü'ndeki açılış töreninde konuşan Veysel Eroğlu, 21. yüzyılın kesinlikle büyük düşünenlerin asrı olacağını söyledi. Eroğlu, İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır. diyerek öğrencilere bunu düstur edinmeleri tavsiyesinde bulundu. Üniversitelerin sadece ilim irfan yuvası değil aynı zamanda öğrencilerin sanatla iştigal ettiği, araştırma geliştirme faaliyetlerinde bulunduğu yerler olması gerektiğine dikkat çekti. Eroğlu ayrıca, üniversitelerin bu faaliyetlere hız vermenin yanında Türkiye meseleleriyle de iç içe olmasının önemine vurgu yaptı.

Açılışa katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, üniversite öğrencilerine 'Anadolu kartalları' benzetmesi yaparak, onların 'özgür ülkemizin gücü için kanat çırpmalarını' arzuladığını belirtti. Vali Mutlu, bununla birlikte medeniyet tasavvurunda bulunması gereken 3 temel unsun olan adalet, bilim ve sanatı bir arada bulundurduğundan, üniversitelerin medeniyetin inşası için de çok önemli olduğunu ifade etti.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül ise, üniversitede yaptıkları yeniliklerden ve faaliyetlerden bahsederek üniversitenin arşivlerinin elektronik ortama taşınması, teorik derslerin online olarak yapılabileceği bir altyapı hazırlanması gibi amaç ve hedeflerini anlattı.
CİHAN
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.