Son Dakika Haberler

Namaz Kılmayan Hayvandır diyen hoca milleti Eşek yerine koydu

Gündem

Namaz Kılmayan Hayvandır, bu sözler bir akademisyene ait. İftara dakikalar kala TRT ekranlarında milletin gözünün içine baka baka tekrarlayarak sarfettiği sözler tartışmalar aneden olurken Mustafa Aşkar adlı hoca özür dileyeyim derken bir başka ayıba daha imza attı. 'Yanlış anladılar' Oysa ne yanlış anlayacak bir söz, ne de bir cümle var. Dini, islamı, namazı sevdirmesi gerekirken kin ve nefretle, korkutarak ibadetin önemini anlatmayı deneyen Prof.Dr. Aşkar'ın nasıl akademisyenliğe geliş süreci merak konusu oldu...

Namaz Kılmayan Hayvandır diyen hoca milleti Eşek yerine koydu


TRT'de katıldığı Ramazan Sevinci adlı programda iftara dakikalar kala milletin gözlerinin içine baka baka 'Namaz kılmayan hayvandır' diyen akademisyen Mustafa Aşkar bu kez de milleti eşek yerine koydu. Namaz Kılmayanlar için söylediği sözlerle tartışmaların odağında yer alan Prof.Dr. Mustafa Aşkar özür dilediği açıklamasında izleyenlerin sözlerini yanlış anladığını söyleyerek ikinci büyük bir gaf daha yaptı. Hatası için özür dilerken bile zorlanan, islamı sevdirmesi, dinin güzelliklerini anlatırken itici benzetmeler yerine zarif örnekler vermesi gereken Mustafa hocanın dili bir türlü güzel sözler söylemeye dönmedi.

MİLLET CAHİL ANLAMAZ EŞEK

Konuyla ilgili olarak tepkisini dile getiren siyasiler Mustafa Aşkar'ın sözlerini kınadı. MHP ve CHP'nin yanısıra Diyanet'ten de Aşkar'a tepki geldi. Sosyal Medyada ise Aşkar'a 'Hayvanlar da rakı içmiyor, Rakı içmeyenler hayvan mı?' sorusunu yöneltenler oldu. Aşkar'ın özür dilerken bile halkı cahil laftan sözden anlamayan eşek yerine koyduğunu belirten vatandaşlar 'İslam'ı senin gibi hocalardan porflardan öğrenecekse bu milletin çekeceği var' yorumları yaptı.

SÖZLERİ İTİCİ VE KIRICI

Dini konularda söz alan konuşmacıların itici ve dinden, islamdan soğutucu davranışlarına örnek gösteren sosyal medya kullanıcıları bir başka hocanın 'Namaz kılmayanların idam edilmesi gerektiği' sözlerinin yer aldığı video ile Aşkar'a ait görüntüleri yan yana vererek tartışmaya katıldı.

SÖZLERİNİ MEĞER ÇARPITMIŞLAR

TRT'de, Ramazan ayı dolayısıyla ekrana gelen 'Ramazan Sevinci' adlı programa katılan ve çok tartışılacak bir açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mustafa Aşkar özür diledi ve sözlerinin çarpıtıldığını iddia etti.

TRT'de katıldığı "Ramazan Sevinci" adlı programda "Namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan hayvandır" sözlerini sarfeden ve büyük tepki toplayan Prof. Dr. Mustafa Aşkar'dan yeni bir açıklama geldi.

Mustafa Aşkar, "TRT'de katıldığım Ramazan Sevinci Programında gayri ihtiyari maksadımı aşan ifadelerimden dolayı özür dilerim. Sözlerim yanlış anlaşıldı. Bunujn dışında sözlerimden farklı ifadeler çıkaran, yorumlarda bulunanların ifadeleri ise kendilerin bağlar" sözleriyme durumu kurtarmaya çalıştığı ortaya çıktı..
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.