Son Dakika Haberler

Öldüğünü sandıkları yaşlı adamın salasını okutup mezarını kazdılar

Gündem

ADANA (CİHAN)- Adana´nın Kozan ilçesinde hastanede tedavi gören yaşlı bir adamın öldüğünü sanan yakınları, sala okutup mezarını hazırlattı. Yaşlı adamın ölmediğini öğrenin yakınlarının üzüntüsü yerine sevince bıraktı.

Kozan Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 80 yaşındaki Ali İçen, yapılan tetkiklerin ardından taburcu edildi. Bu sırada hastane görevlileri, İçen´in komşularını arayarak, Ali amcanın işi bitti. Gelin alın´ dedi. `İşi bitti´yi öldü diye anlayan İçen´in komşusu, cenaze hazırlıklarına başladı. Önce mahallede bulunan bir camide sala verdiren komşu, daha sonra kefen hazırladı ve mezarı kazdırarak cenazeyi beklemeye başladı. Yakınları büyük üzüntü yaşarken Ali İçen´in ölmediğini öğrenince bu sefer sevinç yaşadı.

Ölmeden salası okutulup, kabrinin kazıldığını öğrenen Ali İçen ise yaşananlar karşısında önce ağladı, sonra güldü. Mezarlığa giderek kendisi için açılan mezarı gördü. Rahatsızlığı nedeniyle Kozan Devlet Hastanesi´nde tedavi gördüğünü aktaran Ali İçen, Beni taburcu ettiler. Yanımda bir yakınım olmadığı için görevliler `sen yalnız gidemezsin birini çağır´ deyince, bende `komşum Abdullah var onu arayın beni alsın´ dedim. Komşumu aramışlar Ali amcanın işi bitti alın götürün deyince beni öldü zannetmiş, mezarımı kazdırmış. Adana´da bulunan hısım akrabalara haber vermiş. Onlarda Kozan´a gelmişler. Kefenliğimi ve diğer eşyaları alıp hazır etmişler. Mahallede bulunan bir camiden de sala verdirmişler. Benim için kazılan mezara gelip bir göreyim dedim. şeklinde olayı anlattı.

CİHAN
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.