Son Dakika Haberler

Ortakulak iltihabı olan köpek, Bursa'da tedavi edildi

Gündem

BURSA (CİHAN)- Bursa Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, özel hastanelerde bulunan son teknoloji cihazlarla hayvanların dertlerine deva oluyor. Bursa ve çevre illerden gelen hayvanların tedavisinin yapıldığı merkezde, son olarak ortakulak iltihabı hastalığı nedeniyle Gölcük'ten getirilen 'Dost' isimli köpek tedavi edildi.

Gölcük'te yaşayan Bahattin ve Zehra Erbaş çifti, 2 aylıkken edindikleri 'Dost' isimli köpekleri rahatsızlanınca soluğu Bursa'da aldı. Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü bünyesindeki Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'ne getirilen köpek, tedavi altına alındı.

Köpeğinin rahatsızlığı hakkında bilgi veren Bahattin Erbaş, Dost, 2 yaşındayken orta kulak iltihabı oldu. O zaman Uludağ Veteriner Fakültesi'ne götürdüm orada tedavi ettiler. Doktoru Aysu Hanım buraya gelince artık her yıl buraya getiriyorum. Burası çok iyi bir yer. Aysu hamım da çok iyi bir doktor. dedi. Eşi Zehra Erbaş da Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'ne çok güvendiklerini belirterek, her sene bakım için köpeklerini buraya getirdiklerini kaydetti.

ÖZEL HASTANELERDEKİ CİHAZLARI KULLANIYORUZ

Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Dr. Aysu İlman ise Dost'un daha önce ortakulak ameliyatı olduğunu hatırlatarak, her yıl kontrole geldiğini kaydetti. İlman, şunları söyledi: Hasta sahipleri Veteriner İşleri Müdürlüğümüze gerçekten çok güveniyor. Her yıl düzenli olarak kontrole geliyorlar. Video otoskopla önce kulak yolu muayene ediliyor, ardından kulak kanalı temizleniyor. Eğer temizse hasta sahiplerine önerilerimiz oluyor. Ama kulak yolunda enfeksiyon varsa ki sanırım bunda var, o zaman kulak yolunun temizliğinden sonra uygun bir antibiyotiğe başlıyoruz. Hasta sahibi ile koordineli olarak gerekli tedavi yapılıyor.

Kullandıkları cihaz hakkında da bilgi veren İlman, şöyle devam etti: Kullandığımız aletin farklılığı, bizim Osmangazi Belediyesi olarak farklılığımızı ortaya koyuyor. Çünkü Video Otoskop denilen bu alet özel hastanelerde mevcut. Hayvan hastanelerinde olabilir ama onun dışında Türkiye'de hayvanlarla alakalı tedavi yapılan yerlerde çok fazla olan bir şey değil. Ama olması gerekiyor. Çünkü kulak dediğimizde, hayvanlar konuşamıyorlar ama baş ağrısı, iştahsızlık, ileriye doğru çok büyük sıkıntılar veren bir şey. Biz son derece ileri teknolojiye sahip hayvan hastanesi olarak hizmet veren Veteriner İşleri Müdürlüğümüzde Gölcük'ten bile hasta kabul edebiliyoruz. Hatta, İstanbul, İzmir gibi illerden de hasta geliyor. CİHAN
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.