Son Dakika Haberler

"Trakya´ya hitap edebilecek bir kan bankası Çorlu´da yapılmalı"

Gündem

TEKİRDAĞ (CİHAN)- Tekirdağ´ın Çorlu ilçesinde Özel Şifa Hastanesi'nde görev yapan Op. Dr. Hakan Sunal, her gün birçok kanamalı hastaya ameliyata girdiğini belirterek, Trakya´da kan bankası kurulmasının şart olduğunu söyledi. Sunal, Çorlu'ya yakın bazı köylerde kan bankası için Kızılay´a tarlasını bağışlayacak insanların olduğunu söyledi.

Anonslarla kan arama devrinin artık bitmesi gerektiğini belirten Dr. Hakan Sunal, Ben doktor olduğum için, bu olayı çok yaşadığım için, bire bir de içinde olduğum için çok iyi biliyorum. Kan ihtiyacı olduğu zaman, bildiğiniz gibi ya anonslar geçilir, ya da biz hasta yakınına `eşine dostuna haber ver ameliyata alacağız, kan gerekecek´ deriz. Hasta, hastaneye yattığı zaman kan böyle temin edilmeye çalışılır. Biz artık böyle yapmak istemiyoruz. Bu savaş şartlarında yapılan bir şey olağan üstü durumlarda yaşanan bir durum. dedi.

Kan ihtiyacı ile ilgili ülkemizden örnekler veren Sunal, Biz bunu Türkiye´de birkaç kez yaşadık. Foça da bir olay yaşandı. Afyon´da bir olay oldu, bu yaşandı. Artık buna benzer olaylar olduğunda, bir felaket yaşandığında, sağdan soldan ya da duyarlı olan vatandaşların kan vermesi tarzında değil de `kan bankası´ ismi üzerinde rezerv kanlar olsun. İhtiyaç olduğunda diyelim ki, bir kaza oldu toplu bir yaralanma oldu, o zaman oradan hazır, telaş panik olmadan, denetlenmiş kanların temin edilmesi için bir kan bankası´ndan bahsediyoruz. açıklamasını yaptı.

Türkiye´de kan bankası sayısının fazla olmadığını dile getiren Sunal, Marmara bölgesinde 2 tane kan bankası var. Birisi İstanbul Kartal, diğeri Bursa´da. Trakya´nın nüfusu belli, Çorlu´nun nüfusu belli. İstanbul, Türkiye için neyse, Çorlu´da Trakya için aynı. Nüfus Çorlu´da çok fazla, hatta Trakya´nın merkezinde olduğu için tüm Trakya´ya hitap edebilecek bir kan bankası Çorlu´da yapılmalı. Aslında bunu için Kızılay ile görüşmeler yapıldı. Bir arsa konusu gündeme geldi, Çorlu´ya yakın bazı köyler ile de konuşuldu, tarlasını bağışlayacak insanlar var, Kızılay´a hibe edecekler, bu tesis Kan Bankası burada kurulacak, bu Kan Merkezini bir an önce buraya getirmeliyiz. ifadelerini kullandı. CİHAN
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.