Son Dakika Haberler

Türkçe öğrenen yabancı öğrenciler Trabzon Belediyesi'ni ziyaret etti

Gündem

TRABZON (CİHAN)- Karadeniz Teknik Üniversitesi´nde lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimi görmek için Trabzon´a gelen ve TÖMER Dil Eğitim Merkezi´nde Türkçe eğitimi alan bir grup yabancı öğrenci, Trabzon Belediyesi'ni ziyaret etti.

Konuk öğrencileri ağırlayan Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, öğrencilerin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Öğrencilerin Türkçe öğrenirken aynı zamanda Türk kültürünü de tanıdığını belirten Turan, Farklı ülkelerden şehrimize gelen öğrenci kardeşlerimize Türk misafirperverliğini göstermek ve onları rahat ettirebilmek adına belediye olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırız. Kadim bir geçmişe sahip medeniyetler şehri Trabzon´un tanıtılması adına şehrimize gelen öğrenciler, ülkelerinde kültür elçiliği görevi görecek. Burada yaşadıkları izlenimleri ve aldıkları bilgileri kendi insanlarına aktaracaklardır. Bu anlamada Trabzon´un uygarlığının ve insan sevgisinin doğru tanınması için öğrenci kardeşlerimizi şehrimizde en iyi şekilde ağırlamamız gerekir. ifadeleri kullandı.
CİHAN
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.