Son Dakika Haberler

Türkiye voleybol liglerinde 33 ülkeden 73 oyuncu görev yapıyor

Gündem

ANKARA (CİHAN)- Avrupa'nın en güçlüleri arasında ilk sıralarda gösterilen Türkiye Voleybol Ligleri, birbirinden ünlü yıldız oyuncuları kendi bünyesine çekiyor. Türkiye Voleybol Ligleri'nde 4 kıtanın 33 değişik ülkesinden 73 voleybolcu yer alıyor. Takımlardaki transfer faaliyetleri devam ettiğinden bu sayının önümüzdeki dönemde artması bekleniyor.

Bayan takımları Ukraynalı oyunculara ağırlık veriyor. 7 Ukraynalı voleybolcu değişik kategorilerdeki takımlarda forma giyiyor. Bayan takımları ise 5 Sırp voleybolcu ile kontrat yaptı. Ayrıca 3 Hırvat, 3 Brezilyalı, 3 Polonyalı, 3 Rus, 2 ABD'li, 2 Kübalı, 2 İtalyan, 2 Bulgar, 2 Belaruslu oyuncu bulunuyor. Ayrıca birer tane de Slovak, Kazak, Koreli, Yunan, Alman, Japon, Arjantinli, Çek, Moldovalı ve Arnavut oyuncu lig heyecanına renk katıyor.

Erkek liglerinde Sırp oyuncular tercih ediliyor. Takımlar kadrolarına kattıkları 5 Sırp oyuncu ile başarı arıyor. ABD 3 oyuncu ile ikinci sırada. 2 Bulgar, 2 Belarus, 2 Kanadalı voleybolcu oynuyor. Birer adet olmak üzere Brezilya, Hollanda, İtalya, Kolombiya, Küba, İran, Makedonya, Mısır, Venezuela, Bosna Hersek, Karadağ, Polonya, Estonya, Kenya, Slovenyalı oyuncular da erkekler liginde takımlarına katkı sağlamaya çalışıyorlar.
CİHAN
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.