Son Dakika Haberler

Vatandaş sordu: Doktorlar grip olur mu?

Gündem

ANKARA (CİHAN)- Sağlık Bakanlığı, Twitter üzerinden başlattığı 'uzman eşliğinde soru cevap hizmeti'nin ilkini gerçekleştirdi. Gelen sorular arasında; `Doktorlar grip olur mu?´, `Grip TT olur mu?´, `Grip cinsel gücü etkiler mi?´, `Annem grip olunca yaptığı yemeği yesem ben de grip olur muyum?´ gibi sorular dikkati çekti.

Vatandaşlar, saat 14.00-15.00 arasında, griple ilgili merak ettiği her şeyi, Bakanlığın Twitter hesabı üzerinden sordu. Prof. Dr. Hürrem Bodur tarafından cevaplanan sorular arasında, `Nezle ile grip aynı şey midir?´, `Grip en çok hangi aylarda yaşanır?´, `Grip aşısı ne zaman kullanılmalıdır?´, `Gripte antibiyotik etkili midir?´, `Kuş gribi ve diğer griplerle nasıl mücadele edebilirim?´, `Gripken duş alabilir miyim?´, `Kuş gribi ve domuz gribi bir salgın bu sene de olur mu?´, `Hamileyken grip olduğumda antibiyotik kullanabilir miyim?´ gibi sorular en çok sorulan konular oldu. Gelen sorular arasında; `Doktorlar grip olur mu?´, `Grip TT olur mu?´, `Grip cinsel gücü etkiler mi?´, `Annem grip olunca yaptığı yemeği yesem ben de grip olur muyum?´ gibi sorular da dikkati çekti.

Bakanlığın, uzman eşliğinde soru-cevap hizmeti bundan sonra da devam edecek. Antibiyotik, zehirlenmeler (soba, besin ve konserve zehirlenmeleri vb.), obezite, beslenme, diyabet, HIV/AIDS gibi vatandaşları yakından ilgilendiren konularda 15 günde bir, uzman eşliğinde canlı soru-cevap uygulaması gerçekleştirilecek.


CİHAN
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.