Son Dakika Haberler

Voleybolda Şampiyonlar Ligi play-off kuraları çekiliyor

Gündem

ANKARA (CİHAN)- Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Bayan ve Erkek Şampiyonlar Ligi Play-off maçlarının kura çekimi 13 Aralık Perşembe günü Lüksemburg´da çekilecek.

Avrupa Kupaları Komisyon Başkanı Riet Ooms ve kulüp temsilcilerinin katılımıyla yapılacak kura çekilişi TSİ 16.00´da gerçekleşecek. Lig etabında bayanlarda 24 takım, 4´erli 6 grupta, erkeklerde 28 takım 4 takımlı 7 grupta mücadele ediyor. Grup maçları sonunda Bayanlarda gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar, erkeklerde ise grup birincileri ve en iyi beş grup ikincisi play-off etabına yükselecek.

Play-off 12 ve 6 olmak üzere iki etaptan oluşuyor. Play-off 12´nin kuraları çekilirken; Lig etabında aynı grupta yer alan takımları karşılaştırmamaya, aynı ülkeden üç takımın final etabına yükselmesini önlemeye ve lig etabı gruplarında en iyi puana sahip takımlara avantaj sağlamaya dikkat edilecek.

Türkiye´yi Şampiyonlar Ligi'nde 5 takım temsil ediyor. Erkeklerde, F Grubu'nda yarışan Arkas Spor ikinci, E Grubu'nda Fenerbahçe Grundig dördüncü sırada yer alıyor. Bayanlarda mücadele eden üç takımdan A Grubunda Vakıfbank, C grubunda Galatasaray Daikin ve D grubunda mücadele eden Eczacıbaşı VitrA lider durumda bulunuyor.
CİHAN
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.